Έναρξη διάθεσης του νέου Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI

Η Kosmocar – Volkswagen ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης του νέου Touareg στην Ελληνική αγορά. To πολυτελές SUV με τα υψηλά επίπεδα άνεσης, ποιότητας και τις αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου, επιστρέφει πλήρως αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και με πιο επιβλητική εμφάνιση.

Το νέο Touareg 3.0 V6 TDI ισχύος 262 PS και 580 Nm ροπής από τις 1.750 σαλ, σε συνδυασμό με το αυτόματο 8ταχύτο κιβώτιο Tiptronic επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ/ώρα, η κατανάλωση ανέρχεται στα 6,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 180 γρ./χλμ.

Στην Ελλάδα, το νέο Touareg V6 TDI προσφέρεται στην έκδοση ‘TerrainTech’, όπου αντί για το κλασσικό διαφορικό Torsen, διατίθεται με ένα πιο ισχυρό, ειδικά εξελιγμένο για κίνηση εκτός δρόμου κεντρικό διαφορικό, που περιλαμβάνει υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (2.69:1), καθώς και δυνατότητα κλειδώματος. Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι 40:60 εμπρός-πίσω και μπορεί να κλειδώσει σε 50:50. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος 100% του πίσω διαφορικού. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και η ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (10 χιλιοστά εμπρός και 15 πίσω). Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την κίνηση σε εδάφη με κλίση μέχρι και 45 μοίρες.

Φυσικά, ο εξοπλισμός του είναι πλουσιότατος και περιλαμβάνει -εκτός άλλων- δερμάτινο σαλόνι, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, Adaptive Cruise Control, Front Assist με City Emergency Brake, Lane Assist, Park Pilot, Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων πορείας και υαλοκαθαριστήρων κ.λπ. Όσο για την τιμή του, είναι -αναμενόμενα υψηλή- αφού το πολυτελές SUV κοστίζει 83.000 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store