Η ATS επιστρέφει με 700 ίππους και τρελή τιμή!

Η ATS (Automobili Turismo e Sport) εμφανίστηκε το 1963 με στόχο να ανταγωνιστεί την Ferrari στους αγώνες. Ο στόχος όμως δεν επετεύχθη και η μικρή ιταλική φίρμα δεν είχε συνέχεια μετά το ATS 2500 GT.

Τώρα όμως έχουμε την μεγάλη επιστροφή με την ATS να παρουσιάζει ένα πολλά υποσχόμενο υπεραυτοκίνητο παραγωγής. Ο λόγος για το GT, ένα μοντέλο που θα κατασκευαστεί μόλις σε 12 κομμάτια με τιμή 1,1 εκ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Δύο νέες ειδικές McLaren για έναν ιδιοκτήτη

Η ATS GT είναι σχεδιασμένη από τον Emanuele Bomboi ο οποίος είχε θητεύσει στις Fiat και Bertone και προσπάθησε στο νέο μοντέλο να ενσωματώσει στοιχεία από την 2500 GT. Στοιχεία όπως οι γραμμές πάνω από τους τροχούς, η σχεδίαση των παραθύρων καθώς και το εμπρόσθιο σπόιλερ.

Το σασί και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα με το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τα 1.300 κιλά. Για τις επιδόσεις της σύγχρονης ATS GT μεριμνά ένας 3.8 λίτρων twin-turbo V8 που είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος ο οποίος θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με 650 και 700 ίππους.

Δείτε ακόμα: LaFerrari Aperta τρελαίνει το πλήθος (+video)

Για τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα έχει επιλεγεί ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις και σύμφωνα με την ATS το μοντέλο θα καλύπτει τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και θα σημειώνει τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα. Τέλος ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει και να διαχειριστεί τρία προγράμματα οδήγησης (Viaggio, Sport και Corsa).

Get it on Google Play Download on the App Store