Ο Jürgen Stackmann Πρόεδρος της SEAT S.A

Ο Jürgen Stackmann (51), αναλαμβάνει την Προεδρία της SEAT από την 1η Μαϊου 2013, διαδεχόμενος τον James Muir (54), ο οποίος αναλαμβάνει με την σειρά του ανώτερη θέση στο management του Ομίλου Volkswagen αναφερόμενος απευθείας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Jürgen Stackmann είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Ford το 1989, όπου κατείχε διάφορες θέσεις στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Διευθυντή Marketing για τα εργοστάσια στη Γερμανία, του Αντιπροέδρου Marketing της Ford Ευρώπης στο Λονδίνο και τέλος του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing για τα Γερμανικά εργοστάσια.

Ο Stackmann εντάχθηκε στον Όμιλο Volkswagen τo 2010, έχοντας αρχικά την ευθύνη των Πωλήσεων και Marketing της Skoda Auto. Ο Stackmann τοποθετήθηκε επικεφαλής του Marketing του Ομίλου Volkswagen και των επιβατικών αυτοκινήτων της μάρκας την 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Ο James Muir, o οποίος σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία και είναι κάτοχος πτυχίου Ευρωπαϊκού Marketing, ξεκίνησε της καριέρα του στις πωλήσεις της Ford UK το 1987. Μέχρι τα μέσα του 2001 κατείχε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις στη Ford με την τελευταία αυτή του Επικεφαλή Υπηρεσιών Marketing. Στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση του Διευθυντή Προγράμματος στη Mazda Ευρώπης, πριν μετακομίσει στην Mazda στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2003 ο Muir ανέλαβε τα καθήκοντα Αντιπροέδρου Πωλήσεων, ενώ το 2005 έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Ευρώπης. Το Σεπτέμβριο του 2009 ανέλαβε την Προεδρία της SEAT S.A., όπου η συμβολή του στην επιτυχημένη αναδιάρθρωση της εταιρείας υπήρξε καθοριστική. 

Get it on Google Play Download on the App Store