Η Volvo χορηγός στα Βραβεία Europa Nostra 2013




Η Volvo Car Hellas υποστηρίζει το 50ο Επετειακό Συνέδριο και την Τελετή Απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς Europa Nostra 2013 ως επίσημος χορηγός της διοργάνωσης. Τα βραβεία Europa Nostra που εφέτος φιλοξενούνται στην Ελλάδα, αποτελούν έναν κορυφαίο θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει τα καλύτερα έργα διαφύλαξης της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas «στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας της μάρκας, με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο γεγονός υψηλού κύρους και αισθητικής που προάγει τις αξίες του πολιτισμού διεθνώς. Όσον αφορά στη Volvo Car Hellas δε, αποτελεί τιμή για την εταιρεία η υποστήριξη ενός τόσο σημαντικού θεσμού που ειδικά εφέτος αφ’ ενός εορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων του, αφ’ ετέρου προβάλλει τη χώρα μας στο εξωτερικό και μας κάνει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.»

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Στην Τελετή θα προεδρεύουν η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανδρούλλα Βασιλείου, και ο παγκοσμίου φήμης τενόρος και Πρόεδρος της Europa Nostra Plácido Domingo. Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον για τα εφετινά Βραβεία Πολιτισμικής Κληρονομιάς μεγιστοποιείται από το γεγονός ότι από τα  30 έργα που διακρίθηκαν για το 2013, η Ελλάδα απέσπασε 2 βραβεία: το κεντρικό κτίριο των Προπυλαίων της Ακρόπολης βραβεύεται στην κατηγορία «Συντήρησης», ενώ με βραβείο «Συνολικής Προσφοράς στον Πολιτισμό» τιμάται η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΕΣΜΑ).

Η EUROPA NOSTRA -η φωνή της Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Ευρώπης- αντιπροσωπεύει ένα αναπτυσσόμενο κίνημα για την προστασία της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Επιβραβεύει τις καλές επιδόσεις στον τομέα του πολιτισμού με τα Βραβεία τα οποία δίδει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αγωνίζεται για την σωτηρία των μνημείων και πολιτισμικών τοπίων της Ευρώπης που βρίσκονται σε κίνδυνο, και προσπαθεί να επηρεάσει Ευρωπαϊκές και Διεθνείς πολιτικές σε σχέση με την πολιτισμική κληρονομιά. 

Get it on Google Play Download on the App Store