Συνεργασία SEAT με GAS NATURAL FANOSA




Εγκατάσταση σημείων ανεφοδιασμού CNG σε αντιπροσωπείες SEAT

Ο Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα του Retail Energy της GAS NATURAL FENOSA, Daniel López Jordà (δεξιά στις φωτογραφίες) και ο Αντιπρόεδρος των Κυβερνητικών και Θεσμικών Σχέσεων της SEAT και του Volkswagen Group στην Ισπανία, Ramón Paredes, υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία για την ανάπτυξη και την προώθηση της χρήσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία, τα επόμενα χρόνια.

Η συμφωνία θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να εδραιώσουν την ηγετική τους θέση στον τομέα αυτό και να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο την χρήση του CNG στον τομέα της αυτοκίνησης. Βάσει της νέας στρατηγικής συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν αρκετές κοινές γραμμές δράσης κατά τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να προωθήσουν την χρήση του Φυσικού Αερίου ως εναλλακτικό καύσιμο. Οι εταιρείες θα εξετάσουν διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, ώστε να καλύψουν ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα: τα οχήματα, τις υποδομές και την προμήθεια φυσικού αερίου.

Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, οι εταιρείες θα εξετάσουν την από κοινού συμμετοχή τους σε έργα που σχετίζονται με την προώθηση χρήσης CNG σε οχήματα εταιρικών στόλων αλλά και σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων σε ιδιώτες. Επιπρόσθετα, οχήματα SEAT που χρησιμοποιούν CNG θα ενσωματωθούν στους στόλους αυτοκινήτων της GAS NATURAL FENOSA αλλά και συνεργαζόμενων εταιρειών. Επιπλέον, θα εξεταστεί η από κοινού εγκατάσταση σημείων ανεφοδιασμού CNG σε αντιπροσωπείες SEAT που θα κριθούν κατάλληλες για την προώθηση αυτού του τύπου καυσίμου.

Το Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο είναι ένα καύσιμο που προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Το CNG μπορεί να μειώσει σημαντικά τις  εκπομπές και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις πόλεις. Οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου με χρήση CNG μπορούν να μειωθούν κατά περισσότερο από 85% ενώ οι εκπομπές CO2 κατά 24%. Επιπλέον, από οικονομικής άποψης, το CNG επιτρέπει εξοικονόμηση στο κόστος καυσίμων μεταξύ 30% και 50%.

Επί του παρόντος, η SEAT έχει σχεδιάσει δύο οχήματα που κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Το Mii Ecofuel με εκπομπές 79g/km, είναι ένα όχημα μαζικής κατασκευής που παράγει τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στη ιστορία της εταιρείας και ξεπερνά τις προβλέψεις πωλήσεων σε αγορές όπως η Ιταλία, όπου εφαρμόζεται ευρέως η τεχνολογία CNG.

Επιπρόσθετα, στις αρχές του 2014, το νέο Leon 1.4 TGI, θα αποτελέσει ένα ακόμα παράδειγμα της δέσμευσης της SEAT στην τεχνολογία CNG. Το Leon TGI σε λειτουργία CNG προσφέρει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα και μέση κατανάλωση 3,5 kg (3,5€ περίπου) αερίου ανά 100 χιλιόμετρα, παράγοντας εκπομπές CO2 μόλις 94 g/km. Στην βενζινοκίνητη λειτουργία προσφέρει πρόσθετη αυτονομία 900 χιλιομέτρων και με τη χρήση και των δύο δεξαμενών καυσίμου μπορεί να ταξιδέψει για πάνω από 1.300 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό.

Get it on Google Play Download on the App Store