Με πιστοποίηση άνεσης τα καθίσματα των μοντέλων της Opel




Τα νέα Opel Insignia και Meriva εκτός από τους νέας τεχνολογίας κινητήρες και τα προηγμένα συστήματα infotainment, εγγυώνται και εξαιρετικά άνετα ταξίδια για τον οδηγό και το συνοδηγό. Το AGR (Campaign for Healthier Backs) πιστοποίησε ότι τα premium εργονομικά καθίσματα Opel προσφέρουν εξαιρετική άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Χάρη σε μία σειρά λειτουργιών, οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίζουν το κάθισμά τους στην ιδανική θέση ώστε ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση και φτάνουν στον τελικό προορισμό ξεκούραστοι και χωρίς να υποφέρουν από πόνους.

Το πρώτο εργονομικό κάθισμα Opel λανσαρίστηκε στο Signum το 2003. Σήμερα, τα υπερσύγχρονα και δημοφιλή καθίσματα Opel μπορούν να παραγγέλνονται για πολλά μοντέλα Opel από τα Insignia, Meriva, Zafira Tourer μέχρι τα Astra, Mokka και Cascada. Τα καθίσματα είναι προϊόν προσπάθειας άνω των 12 χρόνων και στενής συνεργασίας με το AGR, έναν ανεξάρτητο οργανισμό που ασχολείται με την πρόληψη των προβλημάτων πλάτης. Αυτά εξελίσσονται εσωτερικά ενώ η ασφάλεια είναι σημαντική παράμετρος και προϋπόθεση για την Opel. Τα θέματα ασφάλειας περιλαμβάνουν αερόσακους, αισθητήρες επιβατών και προεντατήρες ζωνών ασφαλείας. Όλες αυτές οι λειτουργίες διασφαλίζουν ότι οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων Opel μπορούν να φτάνουν πάντα στον προορισμό τους με ασφάλεια και άνεση.

Η Opel είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που πιστοποιείται με σφραγίδα έγκρισης AGR για τα καθίσματά της. Για μία τέτοια πιστοποίηση, απαιτούνται τέσσερα βασικά στοιχεία: οσφυϊκή υποστήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων (εμπρός, πίσω, επάνω και κάτω), κλίση μαξιλαριού έδρας, ρύθμισή μήκους μαξιλαριού έδρας και υποστήριξη σώματος.

Ένα από τα πιο περίπλοκα καθήκοντα των καθισμάτων – πέραν της στήριξης που παρέχουν – είναι να διατηρούν μία ευχάριστη θερμοκρασία για τους χρήστες σε διαφορετικές συνθήκες. «Ο κλιματισμός των καθισμάτων είναι πολύ σημαντικός γιατί πρέπει να αφαιρείται η υγρασία που παράγεται από το χρήστη. Ενσωματωμένα κανάλια αφήνουν το ύφασμα να αναπνέει και αφαιρούν την υγρασία. Στα αεριζόμενα καθίσματα, ενσωματώνονται μικροί ανεμιστήρες για να διατηρούν τους οδηγούς δροσερούς, χωρίς υγρασία. Αυτό το σύστημα διατίθεται για το Insignia και Cascada. Από την άλλη πλευρά, η θέρμανση είναι επίσης κρίσιμη και στα καθίσματα της Opel θερμαίνεται σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια και όχι μόνο ένα τμήμα. 




Get it on Google Play Download on the App Store