3,6 εκ. 1.6 TDI του ομίλου VW θα χρειαστούν αλλαγές στο hardware

Εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών ανακοίνωσε ότι 3,6 εκατομμύρια οχήματα του ομίλου Volkswagen με 1.6 TDI EA 189 κινητήρα που έχουν πωληθεί στην Ευρώπη θα χρειαστεί να κάνουν και τροποποιήσεις στο hardware. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αλλαχτούν το ηλεκτρονικό στέλεχος και ηλεκτρονικά εξαρτήματα και όχι να γίνουν απλώς τροποποιήσεις στο λογισμικό (software) του εγκεφάλου.

Τα 3,6 εκατομμύρια οχήματα δεν αφορούν μόνο μοντέλα της Volkswagen αλλά και των υπολοίπων εταιρειών του ομίλου, όπως Audi, Skoda και SEAT. Συνολικά 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα του VW Group εφοδιάζονται με το παράνομο λογισμικό, το οποίο έχει τοποθετηθεί στους EA 189 κινητήρες 1.2 TDI, 1.6 TDI και 2.0 TDI. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα χρειαστούν και οι 1.2 TDI αλλαγή του hardware ή θα χρειαστεί μόνο ενημέρωση του λογισμικού, όπως στους 2.0 TDI.

Στην χώρα μας, η Kosmocar έχει αναφέρει ότι επηρεάζονται 6.362 Επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 Επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. Αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση. Από το εν λόγω θέμα δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο EU6. Επίσης, μέσα από τις ιστοσελίδες www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Get it on Google Play Download on the App Store