Έναρξη παραγωγής για το νέο Ford Puma

Αλλαγή σκηνικού στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του ξεκινά στις εγκαταστάσεις του την κατασκευή υβριδικών αυτοκινήτων. «Ποδαρικό» κάνει το νέο Puma, το μικρό crossover του «Μπλε Οβάλ» που ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48 volt και συνδυάζεται με τον 1.000άρη EcoBoost.

Δείτε ακόμα: Νέο πολυτελές Ford Puma Titanium X

Η Ford έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της προσλαμβάνοντας επιπλέον 1.700 άτομα και έχει επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις της στην Κραϊόβα, προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή ενός πρωτοποριακού μοντέλου που συνδυάζει την υψηλή απόδοση ενός ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας (456 λίτρα). Με τον τρόπο αυτό, η συνολική επένδυση της Ford στην Κραϊόβα έχει ανέλθει σε περίπου 1,5 δις ευρώ από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Όταν το Ford Puma ντριφτάριζε δίχως αύριο (+video)

Το νέο Ford Puma είναι ένα από τα οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που φέρνει φέτος η Ford στην Ευρωπαϊκή αγορά. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford ανακοίνωσε ότι όλες οι νέες σειρές επιβατικών μοντέλων της θα περιλαμβάνουν και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – ήπια υβριδική, πλήρως υβριδική, plug-in υβριδική ή πλήρως ηλεκτρική – διαμορφώνοντας έτσι μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους Ευρωπαίους αγοραστές. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις θα έχουν ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων της μάρκας μέχρι τα τέλη του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store