H Ford ετοιμάζει νέο SUV «Made in India»

 

Ford και Mahindra σχεδιάζουν την επέκταση της συνεργασίας τους, με την εξέλιξη ενός νέου SUV που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα EcoSport και το Endeavour, που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Το νέο μοντέλο θα σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες της Ινδίας, αλλά και άλλων αναπτυσσόμενων αγορών, δίνοντας έμφαση στον περιορισμό του κόστους και τους προσφερόμενους χώρους. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα γεφυρωθεί το κενό μεταξύ EcoSport και Endeavour, το οποίο με τα δικά μας δεδομένα ισοδυναμεί στο αντίστοιχο μεταξύ του μικρού SUV της Ford και του Edge. Με δυο λόγια, το επερχόμενο μοντέλο θα αναλάβει τον ρόλο του Kuga στις εκεί αγορές. Θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Mahindra και περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν άγνωστα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Ford EcoSport 1.5 λτ. EcoBlue 125 PS AWD

Αυτή την στιγμή η Ford αριθμεί μόλις 6 αυτοκίνητα στην αγορά της Ινδίας, με τα δύο εξ αυτών να είναι το Endeavour και το Mustang. Premium προτάσεις, δηλαδή, απευθυνόμενες σε συγκεκριμένα και περιορισμένα γούστα. Το «Μπλε Οβάλ» αποσκοπεί στην αύξηση της γκάμας, τόσο στην εν λόγω αγορά όσο και στις υπόλοιπες αναπτυσσόμενες. Η Mahindra γνωρίζει όσο λίγοι κατασκευαστές τις ιδιαιτερότητές τους, οπότε ήταν φυσικό οι δυο εταιρίες να συσφίξουν τους εμπορικούς δεσμούς τους.

Διαβάστε επίσης: Νέο Ford Kuga ήπιο υβριδικό, Plug-In και πλήρως υβριδικό

Για το νέο Puma δεν υπάρχει πληροφόρηση αν θα διατεθεί εκεί, όμως με βάση το μέγεθος και το εμπορικό segment που θα τοποθετηθεί, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το 9ο μέλος της γκάμας εκεί (μετά και το νέο SUV που συζητάμε).

Get it on Google Play Download on the App Store