H Ford φτιάχνει ανταλλακτικά από καφέ! (+video)

Το αγαπημένο προϊόν ολόκληρου του πλανήτη πλέον συναντάται στα αυτοκίνητα. Και δεν μιλάμε για τις συσκευασίες καφέ που τοποθετούμε στις ποτηροθήκες, αλλά για γνήσια ανταλλακτικά που αποτελούν μέρος της κατασκευής!

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα οφέλη της αυξημένης πίεσης στα μοτέρ;

Η Ford, σε συνεργασία με την πασίγνωστη αλυσίδα ταχυφαγείων McDonald’s, χρησιμοποιεί τα τσόφλια των κόκκων καφέ για να κατασκευάζει ανταλλακτικά φανοποιίας. Οι φαναρτζοδουλειές αρκετά κυριολεκτικά πίνουν στην υγεία του «Μπλε Οβάλ», καθώς μέρη όπως οι βάσεις των φαναριών δημιουργούνται από την επεξεργασία του περιβλήματος του καφέ και την πρόσμιξη με πλαστικό.

Το τελικό αποτέλεσμα, δε, είναι πιο ανθεκτικό από το σύνηθες υλικό που χρησιμοποιείται για αυτού του είδους εργασίες. Για την ακρίβεια, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ford, το μείγμα καφέ-πλαστικού είναι 20% ελαφρύτερο και παρουσιάζει μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα, ενώ το καλούπωμα απαιτεί 25% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μειώνονται οι εκπομπές ρύπων της παραγωγικής διαδικασίας και μεγιστοποιείται η δυνατότητα χρήσης ανακυκλούμενων υλικών.

Διαβάστε επίσης: Ένα Ford Focus πωλείται κάθε 135 δευτερόλεπτα!

Οι Αμερικανοί δεν διευκρινίζουν σε ποια μοντέλα χρησιμοποιούνται εξαρτήματα με βάση τον καφέ, όμως στο video αναφέρεται η προαναφερθείσα βάση φαναριών για το Ranger, ενώ η παρουσία της Mustang δεν αποκλείεται να εμπεριέχει κρυφά νοήματα. Pony car με ανταλλακτικά…Λουμίδη είχατε διανοηθεί; Και, όμως, δεν αποκλείεται να είναι πραγματικότητα.

Get it on Google Play Download on the App Store