H VW μας δίνει μια γεύση από το νέο Passat

Μερικά teaser σκίτσα έδωσε στη δημοσιότητα η VW, τα οποία αποκαλύπτουν τις σχεδιαστικές τάσεις που θα ενστερνίζεται η επόμενη γενιά του Volkswagen Passat, το οποίο λίαν συντόμως θα κάνει ντεμπούτο στην αμερικάνικη αγορά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το νέο Passat θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις συγκριτικά με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, αλλά θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το τωρινό μοντέλο, μιας και η VW αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το γνωστό πλέον πάτωμα με την κωδική ονομασία MQB. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου, η συγκεκριμένη κατηγορία συρρικνώνεται και μια τέτοιου είδους επένδυση θα αποδεικνυόταν ασύμφορη.

Δείτε ακόμη: To νέο VW Passat θα είναι «Made by Skoda»

Αυτό που διαπιστώνουμε από τα σκίτσα που δημοσιοποιήθηκαν, είναι ο δυναμικός σχεδιασμός του νέου Passat, ο οποίος φαίνεται πως θα διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία με το premium Arteon. Στοιχεία που θα διαθέτει και η ευρωπαϊκή version του Passat με αφορμή την αισθητική και εξοπλιστική αναβάθμισή του. Τέλος, η χρήση της παλιότερης πλατφόρμας για την κατασκευή του αμερικάνικου Passat, σημαίνει ότι δεν θα ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες στον τομέα των συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ δεν θα διατίθεται και με το νέο ψηφιακό σύστημα οργάνων.

Διαβάστε επίσης: VW Passat 1.4 TSI 150 PS CNG VS Passat 1.6 105 PS diesel

Όμως σύμφωνα με τους ιθύνοντες της μάρκας αναμένονται να είναι αναβαθμισμένα πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως το adaptive cruise control, το σύστημα ενημέρωσης και προειδοποίησης για τα τυφλά σημεία, το σύστημα υποβοήθησης της στάθμευσης, κ.α.

Get it on Google Play Download on the App Store