Η λιμουζίνα του Πούτιν γίνεται αεροπλάνο!

Το Aurus Senat αποτελεί την ρωσική εκδοχή της Rolls-Royce και το όχημα που προτιμά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Και πλέον, δεν διατίθεται μόνο σε επίγεια έκδοση!

Δείτε ακόμα: Πόσες χιλιάδες ευρώ κάνει η ρωσική… Rolls-Royce;

Η κατασκευάστρια εταιρία δραστηριοποιείται παράλληλα με τα αυτοκίνητα, στον τομέα της αεροπλοΐας. Το Ansat-Aurus είναι η πρόταση των Ρώσων στις εναέριες πολυτελείς μετακινήσεις, αποτελώντας -κατά δήλωση των ίδιων- την ελικοφόρα εκδοχή του Senat. Το μοτέρ του ίδιου του Senat, τώρα, θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αεροπλοΐας TsIAM. O υβριδικός 4.4 twinturbo V8 των 598 ίππων, που εξελίχθηκε από την Porsche, θα υποστεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε ελικοφόρα αεροσκάφη, αλλά και ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης: Στις 530.000 ευρώ το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο (+video)

Το project αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην φάση των δοκιμών σε εξομοιωτή, δίχως οι Ρώσοι να διαρρέουν περισσότερες λεπτομέρειες. Κατά πάσα πιθανότητα, ο αεροπορικός κινητήρας θα είναι μια μη υβριδική εκδοχή αυτού που συναντάμε κάτω από το καπό του Senat. Αν τα δεδομένα των εξομοιώσεων κριθούν επαρκή, τότε η εξέλιξη θα περάσει στο στάδιο των πρωτοτύπων εξέλιξης. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, το μοτέρ με το οποίο κάνει τις βόλτες του ο Πούτιν, θα βρεθεί κυριολεκτικά στον αέρα μέχρι τα τέλη του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store