Η Opel μειώνει την παραγωγή της

Όταν το Groupe PSA αγόραζε την Opel από την General Motors για 2,2 δισεκατόμμυρια ευρώ, ήξερε ότι είχε να επαναφέρει στην κερδοφορία μια εταιρία που «αιμορραγούσε» οικονομικά περί το 1 δις ετησίως. Και μπορεί το Grandland X να αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας τις 100.000 πωλήσεις σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, όμως απαιτούνται ακόμα δραστικά μέτρα.

Δείτε ακόμα: Μισό δισ. ζητά πίσω ο όμιλος PSA για την εξαγορά της Opel

Οι κοινές πλατφόρμες και η κατάργηση μοντέλων είναι δυο εξ αυτών. Η μείωση της παραγωγής, όμως, είναι αναπόφευκτη. Ο Γερμανός κατασκευαστής σκοπεύει να περικόψει την παραγωγική του δυναμική στα 35 αυτοκίνητα ανά ώρα (από 42) σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος για επιστροφή στην ανάπτυξη μέχρι το 2020, όπως ορίστηκε από τον πρόεδρο του PSA, Carlos Tavares. Η είδηση κυκλοφόρησε από τοπικά Μέσα του Rüsselsheim και δεν έχει επιβεβαιωθεί-αλλά ούτε και διαψευσθεί από επίσημα χείλη.

Διαβάστε επίσης: Νέο Opel Insignia με κινητήρα 1.6 λτ. Turbo 200 hp

Εκτός από το «φρένο» στη γραμμή παραγωγής, τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για προγραμματισμένες παύσεις στον κύκλο εργασιών σχεδόν για όλο τον μήνα Οκτώβριο. Κάτι που σημαίνει ότι από 1η μέχρι 29η Οκτωβρίου -όπως ορίζουν το χρονοδιάγραμμα οι Γερμανοί συνάδελφοι- το κεντρικό εργοστάσιο της Opel δεν θα παράγει καθόλου αυτοκίνητα για κάποιες ημέρες. Ο αριθμός και η συχνότητα των διακοπών παραμένουν αδιευκρίνιστα στοιχεία, προς το παρόν.

Get it on Google Play Download on the App Store