Και στην Αμερική η παραγωγή ηλεκτρικών VW

Είναι γεγονός πως η VW έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης θέλοντας να την κάνει προσιτή στο ευρύ κοινό και για το λόγο αυτό άλλωστε κατασκεύασε και το ID.3.

Δείτε ακόμα: VW T-Cross: Το πληρέστερο μικρό SUV

Τώρα η VW ανακοίνωσε πως επεκτείνει την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων της στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της στο Chattanooga, στο Tennessee.

Στο εν λόγω εργοστάσιο η VW κατασκευάζει ήδη το SUV Atlas, καθώς και το Passat, ενώ πρόκειται να επενδύσει επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια, ώστε εκεί να δημιουργηθεί η βάση για την κατασκευή των ηλεκτρικών της μοντέλων. Μάλιστα η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας!

Δείτε ακόμη: 10 Μύθοι και Αλήθειες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

«Αυτή είναι μια μεγάλη, πολύ μεγάλη στιγμή για την εταιρεία μας», δήλωσε ο κ. Scott Keogh, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Αμερικής. Και συνέχισε λέγοντας: «Η επέκταση της παραγωγής θέτει τις βάσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της VW στις Η.Π.Α. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον της κινητικότητας και η εταιρεία μας θα τα κατασκευάζει για όλους κι όχι για λίγους»! Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της VW, η παραγωγή των ηλεκτρικών στην Αμερική αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Η παραγωγική μονάδα στο Tennessee έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών της μάρκας σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως του Zwickau της Γερμανίας, αλλά και στα εργοστάσια της Κίνας και πιο συγκεκριμένα στο Anting και στο Foshan. Επίσης, το 2022 ηλεκτρικά VW θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στο Emden, αλλά και στο Ανόβερο.

Διαβάστε επίσης: VW ID. SPACE VIZZION με στοιχεία από GT και SUV

Get it on Google Play Download on the App Store