Παγκόσμια πρωτιά της Ferrari στη βαφή αυτοκινήτων

Όταν είσαι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula 1 και τα αυτοκίνητά σου ισοδυναμούν με τετράτροχα όνειρα, δεν μπορείς να περιορίζεσαι στις συμβατικές μεθόδους παραγωγής. Για αυτό και η Ferrari, από κοινού με την PPG, ανέπτυξε ένα νέο είδος επαναστατικής βαφής, η οποία επιτρέπει στους «φούρνους» του Μαρανέλο να παρουσιάζουν μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα και ακόμα πιο εντυπωσιακά οπτικά αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα: Στο εργοστάσιο της McLaren: Έτσι κατασκευάζονται τα όνειρα (+video)

H επεξεργασία Low Cure, όπως ονομάζεται, επιτρέπει στο φανοποιείο της Ferrari να ψήσει το βερνίκι στους 100 βαθμούς Κελσίου αντί για τους 150, πράγμα που σημαίνει πως μειώνονται σημαντικά οι ποσότητες ενέργειας που απαιτούνται για τη βαφή ενός αυτοκινήτου. Παράλληλα, η νέα διαδικασία κάνει το βερνίκι πιο ανθεκτικό στη διείσδυση του νερού, κάτι που σημαίνει λιγότερες σκουριές. Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός πως τα ανθρακονημάτινα μέρη μπορούν να βαφούν μαζί με το υπόλοιπο αμάξωμα, δημιουργώντας έτσι καλύτερη ομοιομορφία στο τελικό χρωματικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Πως παράγεται η νέα BMW Σειρά 8 (+video)

Οι Ιταλοί αναφέρουν περήφανα πως η νέα διαδικασία προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού μεταλλικού χρώματος με γυαλιστερά ή ματ βερνίκια, παρέχοντας στον υποψήφιο αγοραστή, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 61 διαφορετικές συνδυαστικές αποχρώσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari καινοτομεί στον τομέα της φανοποιείας, καθώς το 2004 ήταν από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που εισήγαγαν τις υδατοδιαλυτές βαφές.

Get it on Google Play Download on the App Store