Τέλος παραγωγής για τη Mercedes X-Class

Το πρώτο pick up στην ιστορία της Mercedes (εξαιρούνται κάποιες εκδόσεις του πρώτου G-Wagen), φαίνεται πως θα γραφτεί στα χρονικά και ως το μοναδικό: η φίρμα από τη Στουτγκάρδη αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή της X-Class.

Δείτε ακόμα: Mercedes X-Class για… ιπτάμενους και τζέντλεμαν!

Η διάθεση του αγροτικού από τη Στουτγκάρδη ξεκίνησε το 2017, με την X-Class να βασίζεται στο Nissan Navara και να αποτελεί τη μοναδική premium επιλογή της κατηγορίας (σε αυτό έφερε αντιρρήσεις η VW, που θεωρεί αναλόγου προσανατολισμού το Amarok). Η εμπορική απήχηση ενός «Αστεριού» με καρότσα, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το 2019 πουλήθηκαν μόλις 15.300 μονάδες, τη στιγμή που το Navara πούλησε 66.000 αντίτυπα μόνο στο πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους! Το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά στη σύντομη καριέρα της X-Class, όταν και διατέθηκαν 16.700 αυτοκίνητα σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νότιο Αφρική.

Όπως διαπιστώνετε, οι Η.Π.Α. δεν αναφέρονται. Και αυτό ήταν το γεγονός που ουσιαστικά σφράγισε τη μοίρα του premium pick up, καθώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ στη μεγαλύτερη αγορά pick up παγκοσμίως. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως η παραγωγή θα σταματήσει στα τέλη Μαΐου, διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να τεθεί κανένα ζήτημα με τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes-Benz X 250 d 4MATIC TheRock Edition

Να υπενθυμίσουμε πως στην Ελλάδα διατίθεται σε 3 διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα, 2 με τον 2.3 ντίζελ της Nissan κάτω από το καπό και την κορυφαία με τον 3λιτρο V6 ντίζελ της Mercedes. Η X 220d αποδίδει 163 ίππους και ξεκινά από τις 35.024 ευρώ, η X 250d ανεβαίνει στους 190 ίππους και τα 38.351 ευρώ τιμή εκκίνησης, ενώ η κορυφαία X 350d 4Matic των 258 ίππων εκκινεί από τις 51.056 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store