Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2019

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2019 ανά κατηγορία. Συνολικά, από τα 55 αυτοκίνητα που έγιναν τεστ, τα 41 αξιολογήθηκαν με 5 αστέρια. Το 2019 ήταν η χρονιά των περισσότερων ρεκόρ, από τότε που ξεκίνησε της δοκιμές το Euro NCAP.

Δείτε ακόμη: «Πόλεμος των άστρων» στο Euro NCAP (+videos)

Στην κατηγορία των Supermini (μικρών), τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα για το 2019 ήταν το Audi A1 και το Renault Clio. Τα μικρά αυτοκίνητα παραμένουν τα πιο ανταγωνιστικά στην αγορά, αφού υπάρχουν μοντέλα με 3, 4 και 5 αστέρια.

Στα μικρομεσαία (Small Family Car) διέπρεψε η Mercedes CLA με πάνω από 90% σε τρεις από τους τέσσερις τομείς ασφαλείας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Mercedes λανσάρισε 5 νέα «5άστερα» μοντέλα το 2019, όλα με υψηλή ασφάλεια και κορυφαίες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία των μεσαίων (Large Family Car), αρίστευσαν το Tesla Model 3 και η BMW Σειρά 3. Αμφότερα έφεραν παρόμοιες βαθμολογίες, με τη BMW καλύτερη στην προστασία πεζών και το Tesla στα συστήματα υποβοήθησης.

Δείτε ακόμη: Μια ντουζίνα νέων crash tests από τον Euro NCAP

Ένα ακόμα Tesla, το Model X, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, στην κατηγορία των μεγάλων SUV (Large Off-Road), με το SEAT Taracco στη δεύτερη θέση.

Get it on Google Play Download on the App Store