Πόσα… αστέρια είδαν τα νέα Audi A6 και VW Touareg (+videos)

Μετά τα Ford Focus και Volvo XC40, αλλά και το Suzuki Jimny, ήρθε η ώρα των νέων Audi A6 και VW Touareg να περάσουν από τις δοκιμές  του Euro NCAP.

Δείτε ακόμα: Ο θάνατος του παραδοσιακού χειρόφρενου

Όντας και τα δύο εκπρόσωποι premium κατηγοριών και εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, πρόληψης ατυχημάτων και εξοπλισμό αντίστοιχου επιπέδου σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο, δεν δυσκολεύτηκαν να αποσπάσουν την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων. Το Α6 ήταν σχεδόν άριστο στην προστασία των επιβατών (93%) και εξαιρετικό στην προστασία παιδιών (85%), πεζών (81) αλλά και την παρουσία των βοηθητικών συστημάτων (76%). Σημειωτέον ότι το δείγμα ήταν ένα A6 40 TDI με τον νέο 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα.

Το πολυτελές SUV της VW από την μεριά του ήταν ένα 3λιτρο TDI στην έκδοση Elegance. Οι επιδόσεις του παρουσιάζονται παρεμφερείς με του μεγάλου σεντάν της Audi, πετυχαίνοντας 89% στην προστασία των ενηλίκων, 86% σε αυτή των παιδιών, 72% για τους πεζούς (καλό νούμερο για αυτοκίνητο τέτοιου όγκου) και 81% για την παρουσία βοηθητικών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξουμε μόνοι μας τα υγρά φρένων

Μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας για το νέο Touareg εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store