Ανανέωση για το Renault Twingo

Το δημοφιλές μικρό της Renault υποβάλλεται στο καθιερωμένο facelift, αποκτώντας φρέσκια εμφάνιση και μικρές μηχανικές βελτιώσεις.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος και το μεγαλύτερο τμήμα του ακολουθεί το χρώμα του αμαξώματος, καθότι τα φώτα ημέρας έχουν μετακινηθεί στα φωτιστικά σώματα από τις άκρες του. Υιοθετούν το μοτίβο «C», που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχεδιαστικής ταυτότητας των Renault, και ενσωματώνουν τα φλας ενώ τα κρύσταλλα των προβολέων είναι πλέον διάφανα (από μαύρα που ήταν πριν). Νέα είναι και τα χρώματα Mango Yellow και Quartz White, όπως και οι ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Παραδόθηκαν τα 5 Renault Clio στους πυροπαθείς

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες, περιοριζόμενες στις δυο μικρές λωρίδες χρωμίου εκατέρωθεν του προφυλακτήρα. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, στο οποίο προστέθηκε άλλη μία θύρα USB, ανασχεδιάστηκε ελαφρώς ο επιλογέας ταχυτήτων και τοποθετήθηκε ντουλαπάκι συνοδηγού.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Renault Megane diesel 1.5 dCi 110 PS

Κάτω από το χαριτωμένο αμάξωμα η μόνη διαφορά εντοπίζεται στην χαμηλότερη κατά 10 χλστ. απόστασή του από το έδαφος, προκειμένου να βελτιωθεί ο συντελεστής οπισθέλκουσας και κατά συνέπεια η κατανάλωση καυσίμου, αλλά και η ελαφρά αύξηση στην απόδοση. Οι κινητήρες εξακολουθούν να είναι o 1.000αρης ατμοσφαιρικός SCe σε δυο αποδόσεις 65 (νέα προσθήκη) ή 75 ίππων (+5 σε σχέση με πριν), με τον υπερτροφοδοτούμενο 0.9 TCe να κερδίζει 5 ίππους (95 στο σύνολο) και να τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας. Και τα δυο μοτέρ είναι τρικύλινδρα, με το ατμοσφαιρικό να συνδυάζεται αποκλειστικά με 5αρι χειροκίνητο και τον τούρμπο να προσφέρει την επιπλέον επιλογή του 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC.

To επίσημο ντεμπούτο του ανανεωμένου Twingo έχει προγραμματιστεί για το Σαλόνι της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο.

 

Get it on Google Play Download on the App Store