Συλλεκτικό Audi RS 4 Avant Bronze Edition

Η Audi παρουσίασε την πλέον συλλεκτική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του RS 4, με την ονομασία Bronze Edition.

Ειδοποιός διαφορά με τα απλά RS4 είναι το αποκλειστικό χρώμα Vesuvius Grey και ο συνδυασμός του με τις μπρονζέ 20άρες ζάντες αλουμινίου. Οι μαύρες λεπτομέρειες συμπληρώνουν το οπτικό πακέτο, με την gloss black μάσκα Singleframe και το περίγραμμα των αεραγωγών του προφυλακτήρα, το μαύρο ματ splitter εμπρός και τα καλύμματα των καθρεπτών, αλλά και τις ράγες οροφής μαζί με τα πλαίσια των παραθύρων.

Δείτε ακόμα: Αθάνατο Audi A4 1.9 TDI με 870.000 χλμ.! (+video)

Στο εσωτερικό οι ραφές είναι στο χρώμα του μπρούτζου και κάνουν την απαραίτητη αντίθεση με τις Fine Nappa δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα, τιμόνι, πόρτες, υποβραχιόνιο και ταμπλό. Επιπλέον, την ηχητική απόλαυση των επιβατών αναλαμβάνει ένα ηχοσύστημα 755 Watt και 19 ηχείων της Bang & Olufsen.

Μηχανικά, η μόνη διαφορά που παρατηρείται επίσης αφορά την ηχητική υπόκρουση, με τη μορφή νέας εξάτμισης. Ο 2.9 V6 twinturbo συνεχίζει να αποδίδει 450 ίππους στις 5.700-6.700 σ.α.λ. και 600 Nm ροπής στις 1.900 σ.α.λ.-5.000 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,9 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, οπότε καταλαβαίνουμε πως από πλευράς επιδόσεων το Bronze Edition δεν είχε ανάγκη ενίσχυσης.

Διαβάστε επίσης: Η Audi γιορτάζει 40 χρόνια Quattro (+video)

Εκεί που πόνταρε η Audi ήταν στη συλλεκτικότητα. Μόλις 25 θα κατασκευαστούν, όλα δεξιοτίμονα και για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Το αντίτιμο για καθένα εξ αυτών ξεπερνά τις 82.000 λίρες (πάνω από 98.000 ευρώ) και τα περισσότερα έχουν ήδη προπωληθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store