Η BMW Σειρά 8 Convertible στην «Κοιλάδα του Θανάτου»

Κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτης της, πριν οδηγήσει ένα αυτοκίνητο στην παραγωγή φροντίζει να το δοκιμάσει διεξοδικά σε όλες τις συνθήκες, ακόμη και τις πιο ακραίες. Αυτό κάνει και η BMW, η οποία πήρε τη Σειρά 8 Convertible και την πήγε για δοκιμές στην «Κοιλάδα του Θανάτου» (Death Valley). 

Δείτε ακόμη: BMW M3 κυνηγά Honda S2000 αλλά μάταια… (+video)

Πρόκειται για ένα μέρος με ακραία υψηλές θερμοκρασίας, στο οποίο τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε και ρεκόρ με μέση θερμοκρασία μηνός 42,2 βαθμός Κελσίου. Εκεί η BMW Σειρά 8 Convertbile κλήθηκε να δείξει πόσο αξιόπιστη είναι αλλά και να αποδείξει την ετοιμότητά της να συντροφεύσει την Coupe Σειρά 8 στην εμπορική της καριέρα.

Αυτή είναι και η λεγόμενη δοκιμασία θερμού κλίματος, με τα δεδομένα που συλλέγονται να κρύβουν πολύτιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητο σχετικά με την απόδοσή του στο σύνολο αλλά και σε επιμέρους μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη. Η υψηλή θερμοκρασία που πολλές φορές ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου αλλά και η σκόνη συνθέτουν μία πραγματική κόλαση για το αυτοκίνητο, το οποίο καλείται να αντεπεξέλθει κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα και σταμάτα ξεκίνα…

Εκτός των άλλων όμως, οι μηχανικοί της BMW, όπως μας ενημερώνει η ίδια η μάρκα, άφησαν το αυτοκίνητο για πολλές ώρες στον ήλιο και αφού αυτό είχε… ψηθεί αρκετά, τότε έλεγξαν όλα του τα συστήματα. Από τον κλιματισμό μέχρι τους αισθητήρες παρκαρίσματος για να βεβαιωθούν ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει.

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα με BMW X4 «μαθαίνει» το Nurburgring (+video)

Φυσικά, οι δοκιμές στην «Κοιλάδα του Θανάτου» είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς υπάρχουν και οι ανάλογες δοκιμές σε ψυχρό κλίμα, που στην περίπτωση της BMW Σειρά 8 Convertible έγιναν στη Σουηδία.

Get it on Google Play Download on the App Store