Θανατηφόρο να μην φοράς σωστά τη ζώνη ασφάλειας (+video)

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε πως υπάρχουν ανεξάρτητοι οργανισμοί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική αλλά και στην Ασία, οι οποίοι ελέγχουν την παθητική και όχι μόνο, ασφάλεια των αυτοκινήτων. Όμως οι έλεγχοι αφορούν σε τυπική συμπεριφορά ανδρείκελων και όχι ανθρώπων… Αυτό σημαίνει πως ενώ τα ανδρείκελα φορούν κανονικά τη ζώνη τους και έχουν σωστά ρυθμισμένο το κάθισμά τους σε μία πρόσκρουση, αυτό δεν ισχύει πάντοτε στους ανθρώπους.

Δείτε ακόμη: Πότε οι αερόσακοι μπορεί να τραυματίσουν

Πόσες φορές δεν έχουμε δει κάποιους επιβάτες να περνούν τη ζώνη ασφάλειας κάτω από τη μασχάλη και όχι πάνω από τον ώμο τους όπως είναι το σωστό και άλλες πόσες φορές δεν έχουμε δει κάποιους να ταξιδεύουν με την πλάτη του καθίσματός τους αρκετά ξαπλωμένη. Προκειμένου λοιπόν να μας αποδείξει πόσο επικίνδυνα κακές είναι αυτές οι συνήθειες, το Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Nέας Νότιας Ουαλίας (ΝSW) κατέγραψε τα αποτελέσματα σε πρόσκρουση ενός αυτοκινήτου (Toyota Camry συγκεκριμένα, αλλά δεν έχει σημασία το μοντέλο στην συγκεκριμένη περίπτωση) με 60 χλμ./ώρα με το ένα ανδρείκελο να έχει τη ζώνη κάτω από τη μασχάλη και το άλλο να έχει την πλάτη του καθίσματος ελαφρώς ξαπλωμένη.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το τέλος των φρένων που ξέραμε

Και στις δύο περιπτώσεις η κοιλιά «τρώει» τη μεγαλύτερη πίεση από την πρόσκρουση και έτσι ο κίνδυνος τραυματισμού ζωτικών οργάνων είναι σχεδόν βέβαιος. Δείτε πιο κάτω το video και θυμηθείτε να οδηγείτε με την πλάτη του καθίσματος στην σωστή κλίση και να φοράτε τη ζώνη ασφάλειας με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Get it on Google Play Download on the App Store