Νέο Citroen Berlingo με στυλ από C4 Cactus

Η Citroen παρουσίασε και επίσημα το νέο Citroen Berlingo, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Το νέο γαλλικό μοντέλο έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές οι οποίες το καθιστούν εντελώς διαφορετικό από το μοντέλο που αντικαθιστά, καθώς εκτός από τη νέα εμφάνιση μέσα έξω πατά και σε νέα πλατφόρμα.

Δείτε ακόμη: Η Hyundai έχει βάλει στο μάτι την Porsche

Το νέο Citroen Berlingo αποτελεί συμπαραγωγή με το Peugeot Partner και το Opel Combo και έχει υιοθετήσει για τα καλά τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής μάρκας, όπως αυτή εκφράστηκε με το C4 Cactus.

Βασισμένο στην νέα πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, έχει αποκτήσει νέες διαστάσεις, με το μήκος του να φτάνει πλέον στα 4,4 μέτρα, ενώ στην έκδοση XL ανέρχεται στα 4,75 μέτρα και έχει πενταθέσιο ή 7θέσιο εσωτερικό.

Ο χώρος αποσκευών στην κανονική έκδοση φτάνει στα 775 λίτρα (1.050 λίτρα στην έκδοση XL), ενώ η Citroen υπόσχεται μία άκρως πρακτική και ευρύχωρη καμπίνα.

Όσον αφορά στα μοτέρ του, κάτω από το καπό του νέου Berlingo θα βρεθούν ο βενζινοκινητήρας 1.2 λτ. σε εκδόσεις με 110 και 130 ίππους και ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 λτ. σε εκδόσεις με 75, 100 και 130 ίππους. Όσον αφορά στα κιβώτια, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6τάχυτο χειροκίνητο ή 8τάχυτο αυτόματο.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 δημοφιλέστερα μικρομεσαία στον κόσμο το 2017

Φυσικά, το νέο Citroen Berlingo ακολουθεί την τάση της εποχής και έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού που του χαρίζουν ανέμελη συνδεσιμότητα με smart συσκευές, internet κλπ. Το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει στα μέσα του έτους που διανύουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store