Το Citroen C5 Aircross έρχεται στην Ευρώπη

Εδώ και οχτώ περίπου μήνες η Citroen προσφέρει το νέο C5 Aircross στην Κίνα όπου έγινε πρώτα το λανσάρισμα του νέου SUV. Μέσω των κοινωνικών μέσων και συγκεκριμένα μέσω της σελίδας της, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακοινώσει την άφιξη του νέου SUV στην Ευρώπη στις 24 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα.

Δείτε ακόμα: 4×4 ή AWD; Γιατί όλα τα 4κίνητα δεν είναι ίδια (+video)

Το νέο C5 Aircoss βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του γαλλικού ομίλου PSA την ίδια που χρησιμοποιούν τα γνωστά Peugeot 3008, 5008 και Opel Grandland X. Θα τεθεί να ανταγωνιστεί τα «αδελφάκια» του, αλλά και πετυχημένα μοντέλα της αγοράς όπως είναι το Nissan Qashqai και για το λόγο αυτό θα είναι εφοδιασμένο με προηγμένη τεχνολογία.

Το νέο γαλλικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Rennes της Γαλλίας για την ευρωπαϊκή αγορά και μάλλον θα φέρει κάποιες αλλαγές από εκείνη της κινέζικης αγοράς. Σίγουρα θα διαθέτει το πολύ όμορφο εσωτερικό με την μεγάλη οθόνη 8 ιντσών στο κέντρο, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών όπως και άλλες λειτουργίες.

Στα μηχανικά μέρη διαθέτει την νέα επαναστατική ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions (PHC) που προσφέρει υψηλή άνεση δανεισμένη από την ανανεωμένη έκδοση του C4 Cactus. Όσο για τις εν μέρει εκτός δρόμου δυνατότητες το C5 Aircross είναι εφοδιασμένο με το σύστημα Grip Control το οποίο βελτιστοποιεί το κράτημα και προσφέρει πέντε προγράμματα λειτουργίας (Standard, Sand/άμμος, off-road, Snow/χιόνι και ESP OFF).

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο τροχόσπιτο για λουξ διακοπές (+video)

Το νέο C5 Aircross θα αποκτήσει μελλοντικά μια plug-in υβριδική έκδοση με 300 ίππους (βενζινοκινητήρα 200 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα), η οποία θα το καθιστά και το ισχυρότερο μοντέλο ευρείας παραγωγής στην ιστορία της γαλλικής μάρκας. Μείνετε συντονισμένοι για το νέο ενδιαφέρον SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store