Νέα και πιο «καθαρά» μοτέρ για τα Ford S-MAX και Galaxy

Παρά την έντονη φημολογία που θέλει τα πολυμορφικά Ford να αποχαιρετούν την αγορά, το «Μπλε Οβάλ» ανανεώνει την γκάμα των μηχανικών συνόλων στα S-MAX και Galaxy, ενσωματώνοντας παράλληλα νέο αυτόματο κιβώτιο και τεχνολογίες.

Κάτω από τα καπό των δυο πολυμορφικών παίρνει θέση η σειρά των νέων πετρελαιοκινητήρων EcoBlue, προεξάρχοντος του 2.0λιτρου σε αποδόσεις 120, 150, 190 και 240 ίππων στην κορυφαία έκδοση με το διπλό τούρμπο. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως καλύπτει τις προδιαγραφές της νέας διαδικασίας μετρήσεων WLTP. Συνδυάζεται με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τεχνολογία Rotary Gear Shift Dial και μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα τετρακίνησης Intelligent All Wheel Drive (από τις εκδόσεις με τους 150 ίππους και πάνω) , το οποίο μπορεί να κατανείμει την ροπή ισόποσα (50-50) μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα σε διάστημα μικρότερο των 20 millisecond. Για τους παραδοσιακούς οικογενειάρχες, συνεχίζει να διατίθεται το 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: To Ford Ranger Raptor «προσγειώθηκε» στην Ευρώπη (+video)

Τα S-MAX και Galaxy πλέον εξοπλίζονται με Αdaptive Cruise Control, το οποίο στις εκδόσεις με την αυτόματη μετάδοση μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με το σύστημα απενεργοποίησης του κινητήρα (start-stop). Δηλαδή μπορεί όχι μόνο να φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα μέχρις ότου σταματήσει, αλλά σβήνει τον κινητήρα, τον επανεκκινεί και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι να φτάσει το προεπιλεγμένο όριο. Επιπλέον συναντάμε το ClearView Front Wiper System, το οποίο ενσωματώνει τους ψεκαστήρες νερού σε οπές εντός των υαλοκαθαριστήρων εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη πλύση του παρμπρίζ και κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας, δίχως ενοχλητικά σημάδια και θαμπάδες.

Διαβάστε επίσης: Τιμές και εξοπλισμοί του νέου Ford Focus στην Ελλάδα

Στο ίδιο πνεύμα βελτίωσης της ορατότητας του οδηγού (άρα και της οδικής ασφάλειας) κινείται το σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων BLIS, που εντοπίζει οχήματα πέραν του οπτικού πεδίου ακόμα και 18 μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο. Από κοντά και το Adaptive Front Lighting System, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα το ύψος και την ένταση της δέσμης των φώτων ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στην αντίθετα ερχόμενη κυκλοφορία. Παρόντα και τo σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Active Park Assist, μαζί με το σύστημα πολυμέσων SYNC 3 το οποίο υποστηρίζει λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto.

Get it on Google Play Download on the App Store