Σκάφος Honda με έμπνευση από NSX

96

Η Honda είναι ένας από τους πιο πολυπράγμονες κατασκευαστές, δραστηριοποιούμενη σε ένα ευρύτατο πεδίο: πέρα από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, σχεδιάζει και εξελίσσει αεροσκάφη, κινητήρες σκαφών θαλάσσης, μέχρι και ρομπότ!. Στο μέτωπο των 7 θαλασσών, οι Ιάπωνες παρουσίασαν το SanJuanYachts x Honda Marine SJ32, που αντλεί έμπνευση από το NSX.

Δείτε ακόμα: Με σφραγίδα Toyota το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σκάφος (+video)

Το σκάφος ακολουθεί την σχεδιαστική τεχνοτροπία των αλιευτικών, δίχως να είναι αποκλειστικά τέτοιο. Το SJ32 συνδυάζει την χρηστικότητα της επαγγελματικής κατηγορίας με την ισχύ των σκαφών αναψυχής, καθώς διαθέτει δυο εξωλέμβιες Honda Marine BF250 Intelligent Shift and Throttle (iST), 250 ίππων έκαστη. Η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει τους 47,9 κόμβους (88,5 χλμ./ώρα), όντας ένα από τα ταχύτερα σκάφη της κατηγορίας του. Αυτή -οι πολύ καλές επιδόσεις, δηλαδή- είναι η λειτουργική ομοιότητα με το NSX. H εμφανισιακή, δεν χρήζει ανάλυσης: το πορτοκαλί χρώμα που χρησιμοποιείται στο πάνω μέσο του σκάφους, είναι κοινό με αυτό που ψεκάζεται στο υβριδικό supercar της Honda.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται Honda NSX Type R με 650 ίππους!

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα, από οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας για τον πίνακα ελέγχου, δερμάτινα καθίσματα, μεταλλικές επιφάνειες εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι, σύνδεση WiFi και διπλή τουαλέτα. Η τιμή του ξεκινά από τις 300.000 δολάρια και φτάνει τις 450.000.