Ακόμη πιο σαγηνευτική η νέα Jaguar F-Type

Σε μία ακόμη σημαντική αναβάθμιση του σπορ και πολυτελούς κουπέ μοντέλου της F-Type προχώρησε η Jaguar, με πολλές αλλαγές στην εμφάνιση μέσα – έξω, σε τεχνολογία και σε κινητήρες. Να υπενθυμίσουμε ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012 και ανανεώθηκε το 2017.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη ανακατασκευή σε συλλεκτική Jaguar E-Type

Εξωτερικά ο δυναμικός ιαγουάρος απέκτησε ακόμα πιο δυναμική σχεδίαση από ποτέ. Στο εμπρός μυώδες άκρο με το χαμηλό ρύγχος κυριαρχούν η μεγαλύτερη μάσκα, τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα και το μυώδες καπό με τις εισαγωγές αέρα. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές δεν είναι τόσο έντονες και εστιάζονται στα ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρα.

Περνώντας στο εσωτερικό της ανανεωμένης Jaguar F-Type, οι αλλαγές εστιάζονται στο νέο διαμορφώσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και στο αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Παράλληλα, κυριαρχεί η πολυτέλεια και οι δερμάτινες επενδύσεις που καλύπτουν σχεδόν κάθε επιφάνεια της καμπίνας.

Δείτε ακόμη: Πιο διακριτική η Jaguar XE SV Project 8 των 600 ίππων

Αρχικός κινητήρας παραμένει ο 2.0 λτ. με 300 ίππους και 400 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση από 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε 5,4 δλ. και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Πιο πάνω τοποθετείται ο 5.0 λτ. V8 των 450 ίππων και 580 Nm ροπής, με 0-96 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. και τελική ταχύτητα 285 χλμ./ώρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και προαιρετικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι κορυφαίες εκδόσεις F-Type R Coupé και Convertible AWD κινούνται από τον 5.0 λτ. V8 των 575 ίππων και 700 Nm ροπής, με 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική ταχύτητα 299 χλμ./ώρα.

Επίσης, στην F-Type R έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις (νέα ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκοί) και προστέθηκαν νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Απέτυχε η Jaguar I Pace στον «τάρανδο» (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store