Kamiq: Το νέο compact SUV της Skoda

Μετά την teaser εικόνα που είχε δοθεί προ ημερών στη δημοσιότητα, η τσέχικη φίρμα αποκάλυψε και το όνομα του πολυαναμενόμενου compact SUV της. Ιδού το Kamiq λοιπόν, όπως ακριβώς ονομάζεται το νέο SUV της μάρκας.

Το νέο μοντέλο, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου, έχει πιο μαζεμένες διαστάσεις από το Karoq και θα αποτελέσει το 3ο SUV της μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Δείτε ακόμη: Skoda Karoq σε νέα χαμηλότερη τιμή

Το όνομα είναι ομολογουμένως περίεργο, αλλά ψαγμένο συνάμα, (συνεχίζοντας τη φιλοσοφία ονοματοδοσίας της Skoda, με τα ονόματα όλων των σύγχρονων SUV της να ξεκινούν από K και να τελειώνουν σε Q), μιας και προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βορρά του Καναδά και στη Γροιλανδία και ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση». Το νέο Skoda Kamiq θα προσφέρεται ως ένα μοντέρνο urban crossover, το οποίο θα αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους θέλουν να κινούνται με στιλ, διαθέτοντας παράλληλα έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκε η Skoda το 2018

Το Skoda Kamiq, θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του Group, όπου σύμφωνα με τη Skoda θα διαθέτει ευελιξία και έντονα δυναμική συμπεριφορά, συνδυάζοντας παράλληλα τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ενός SUV. Επιπλέον, θα ενσωματώνει και τα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας. Σε ότι αφορά τη κινητήρια γκάμα, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, αλλά εκτιμάται πως θα συναντήσουμε τα γνωστά μηχανικά σύνολα του Group, δηλαδή τους TSI και TDI, με την γκάμα να ξεκινάει από τον 1,0 TSI και να καταλήγει έως και τον 1,5 TSI. Σε ότι αφορά τους πετρελαιοκινητήρες είναι αρκετά πιθανό να ενσωματώνεται ο 1,6 TDI.

Get it on Google Play Download on the App Store