Επετειακό Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Για τον εορτασμό των 30 χρόνων από το λανσάρισμα του πρώτης γενιάς Mazda MX-5, η ιαπωνική μάρκα δημιούργησε τη νέα επετειακή έκδοση του δημοφιλούς διθέσιου ρόουντστερ, το MX-5 30th Anniversary Edition.

Δείτε ακόμη: Το νέο SUV της Mazda στη Γενεύη

Το επετειακό Mazda MX-5 έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, όπου εκεί είχε κάνει ντεμπούτο το 1989 το πρώτο MX-5. H παραγωγή του MX-5 30th Anniversary Edition θα περιοριστεί στις 3.000 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των soft-top και των RF. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν πωληθεί παγκοσμίως μέσα στις τρεις δεκαετίες πάνω από 1 εκατομμύριο MX-5.

Το συλλεκτικό αυτό μοντέλο ξεχωρίζει από κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα Racing Orange. Επιπλέον, διακρίνεται από τις σφυρήλατες ανθρακί ζάντες αλουμινίου, τις πλακέτες «30th ANNIVERSARY» με τον αριθμό παραγωγής και τις πορτοκαλί δαγκάνες των φρένων της Brembo εμπρός και της Nissin πίσω. Πορτοκαλί λεπτομέρειες υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπως είναι οι ραφές και η ρίγα στα καθίσματα της Recaro, οι ραφές στις επενδύσεις από αλκαντάρα και τα δακτυλίδια στους στρογγυλούς αεραγωγούς.

Δείτε ακόμη: Ο επικός ήχος ενός 3ρότορου Mazda RX-8! (+video)

Επιπλέον, το MX-5 30th Anniversary Edition εξοπλίζεται με ηχοσύστημα της Bose για πιο δυνατό ήχο, αλλά και με αμορτισέρ της Bilstein για ακόμα καλύτερο κράτημα, στα μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store