Mercedes EQV: Η ηλεκτρική V-Class

H Mercedes μας αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης πως θα επεκτείνει περισσότερο την ηλεκτρική, EQ γκάμα της, μιας και θα περιέχει και van μοντέλα. Εξ ου και η παρουσίαση της πρωτότυπης EQV, που μας δείχνει πως θα μια ηλεκτροκίνητη… V-Class.

Το έχουμε γράψει άπειρες φορές το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Ακόμα και στις μετακινήσεις προσώπων, αλλά και μεταφορών προϊόντων και αγαθών γενικότερα, για αυτό η Mercedes προχωράει γρήγορα τον εξηλεκτρισμό και στα van της, αφού σκοπεύει να μας παρουσιάσει την έκδοση μαζικής παραγωγής της EQV, στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes CLA Shooting Brake: Πρακτική κι αισθησιακή (+video)

Ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται πάνω στον εμπρός άξονα και αποδίδει 204 ίππους, ο οποίος παίρνει ζωή από μια συστοιχία μπαταριών, χωρητικότητας 100 kWh, με την συνολική αυτονομία να αγγίζει τα 400 χλμ. Θα υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτισης όπου μόλις με 15 λεπτά, η EQV θα μπορεί να διανύσει επιπλέον 100 χλμ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα!

Διαβάστε ακόμη: H Mercedes G-Class φέρνει τα «ίσια-ανάποδα» (+video)

Η EQV μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά μέρη από το γνωστό EQ C μοντέλo της μάρκας, με τον τελικό αγοραστή να μπορεί να επιλέξει είτε εννιαθέσια, είτε οκταθέσια διαμόρφωση. Συνέχεια της προσφερόμενης πολυτέλειας, η ενσωμάτωση του συστήματος infotainment της Mercedes-Benz, ΜΒUX με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση φιλοξενείται στην κεντρική οθόνη, ενώ δεν θα συνδυάζεται με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Get it on Google Play Download on the App Store