Mε μακρύ μεταξόνιο η Mercedes GLC για την Κίνα

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο πολλές εταιρίες παρουσιάζουν εκδόσεις των μοντέλων τους με μακρύ μεταξόνιο, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Και δεν μιλάμε μόνο για λιμουζίνες, στο στυλ των Mercedes S-Class και BMW Σειράς 7, αλλά για καθημερινά αυτοκίνητα όπως το VW Passat. Ακόμα και τα SUV αποκτούν αντίστοιχες εκδόσεις, με το Audi Q5 L και τώρα την Mercedes GLC L. Ας αποδώσουμε στο φαινόμενο την εξήγηση της αυξημένης premium εικόνας που δίνει ένα μακρύ μεταξόνιο και ας συνεχίσουμε.

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes GLE με μεγάλες αλλαγές (+video)

Για την GLC οι μηχανικοί της Mercedes αύξησαν την απόσταση μεταξύ των δυο αξόνων κατά 10 ολόκληρα εκατοστά, φτάνοντας σχεδόν τα 3 μέτρα (2.973 χλστ.). Το συνολικό μήκος είναι επίσης αυξημένο στα 4,76 μέτρα (από 4.656 χλστ.), με το μήκος να παραμένει στα 1,89 μέτρα. Το βάρος δεν ανακοινώθηκε, όμως αναμενόμενα θα είναι περισσότερο από τα 1.790 κιλά της κανονικής GLC. Όπως όλες οι εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο, έτσι και το SUV από την Στουτγκάρδη ξεχωρίζει χάρις στις μεγαλύτερες πίσω πόρτες που επηρεάζουν και τις αναλογίες του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Κινέζικη Lamborghini Urus με 15.000€

Κάτω από αυτό συναντάμε το σύστημα τετρακίνησης 4Matic και το 9αρι αυτόματο κιβώτιο, τα οποία συνδυάζονται με τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Mercedes σε τρεις αποδόσεις: 184 (GLC 200 L 4Matic), 211 (GLC 250 L 4Matic) και 245 ίππων (GLC 300 L 4Matic). To επιμηκυσμένο μοντέλο αποτελεί προϊόν της Beijing-Benz Motor Company (BBAC), μιας κοινοπραξίας της Mercedes-Benz με την τοπική BAIC, και κοστολογείται στις 1.450 δολάρια παραπάνω από την απλή GLC.

Get it on Google Play Download on the App Store