Mercedes G-Class Edition 1

Η Mercedes, όπως συνηθίζει και με τα μοντέλα της υπόλοιπης γκάμας της παρουσίασε πρώτα την απλή έκδοση της G-Class για να ακολουθήσουν έπειτα η AMG και πλέον η Edition 1 την οποία βλέπουμε εδώ σε όλο της το μεγαλείο.


Δείτε ακόμη: Ο ελληνικός δρόμος με τις περισσότερες κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα!

Η Mercedes G-Class Edition 1 διαφοροποιείται αισθητά από την απλή έκδοση, καθώς έχει μία σειρά από αλλαγές οι οποίες είναι παραπάνω από ευδιάκριτες.

Καταρχήν, το μαύρο χρώμα της είναι ειδικό και αποκλειστικό για την Edition 1, ενώ συνοδεύεται και από κόκκινες λεπτομέρειες σε καπό, καθρέφτες, ζάντες και φρένα.

Το εσωτερικό φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση και ακολουθεί και αυτό με την σειρά του τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό που συναντάμε και στο αμάξωμα με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και τις κόκκινες λεπτομέρειες να κάνουν την διαφορά.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις Edition 1 έτσι και αυτή δεν έχει να επιδείξει διαφορές κάτω από το καπό. Έτσι και εδώ, όπως και στην Mercedes-AMG G 63 συναντάμε τον 4.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm ροπής και συνεργάζεται, προκειμένου να περάσει η δύναμη και στους τέσσερις τροχούς με αυτόματο 9άρι κιβώτιο ταχυτήτων (AMG SPEEDSHIFT TCT 9G).

Αυτός χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 220 χλμ./ώρα (ή στα 240 χλμ./ώρα στο AMG Drivers Package). Το συγκεκριμένο μοτέρ διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, με δυνατότητα να δουλεύει με τους μισούς κυλίνδρους όταν το φορτίο είναι χαμηλό. Έτσι επιτυγχάνεται και μία μέση κατανάλωση 13,2 λτ. /100 χλμ. με εκπομπές ρύπων στα 299 γρ./χλμ. CO2.

Διαβάστε επίσης: Η Skoda τρολάρει το πρώτο αυτοκίνητο στο διάστημα και την Tesla…

Και αυτή η έκδοση της Mercedes G-Class (δείτε εδώ την τιμή της απλής έκδοσης στην χώρα μας) αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store