Το επίσημο σκίτσο της νέας Mercedes GLA

Δύο μόλις ημέρες πριν την παρουσίαση της ολοκαίνουργιας (11 Δεκέμβρη την περιμένουμε), 2ης γενιάς GLA η Mercedes δίνει στη δημοσιότητα το σκίτσο του πολυαναμενόμενου μικρομεσαίου crossover της.

Σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο, είναι διακριτή η αλλαγή φιλοσοφίας στις γραμμές της GLA. H συγγένεια με το μοντέλο που βασίζεται δεν κρύβεται -και δεν το προσπαθούν κιόλας οι σχεδιαστές της Mercedes- όμως βλέπουμε πως το αμάξωμα πλέον θυμίζει περισσότερο καθαρόαιμο SUV, παρά ψηλωμένη και ανασχεδιασμένη A-Class. Ειδικότερα στο ύψος της τρίτης κολόνας και την κλίση της οροφής, αντλείται έμπνευση από τη μεγαλύτερη GLC.

Δείτε ακόμα: Με τη Mercedes GLA 200 7G-DCT στον Πόρο

Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε πως το ύψος θα είναι αυξημένο κατά 100 χλστ. σε σχέση με την σημερινή GLA, ενισχύοντας τον SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου και συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των εσωτερικών χώρων.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes-AMG A45 S «ξυρίζει» τα BMW M2 και Audi RS3 (+video)

Στον τομέα των κινητήρων αναμένεται να εφοδιάζεται με τους γνωστούς βενζίνης των 1.33 λτ. ισχύος έως 163 ίππων, τον 2λιτρο με απόδοση από 190 ίππους και τους πετρελαίου των 1.5 λτ. 2.0 λτ. με ισχύ έως 190 ίππους. Δεδομένη θεωρείται και η παρουσίαση πιο σπορ μοντέλου AMG. Σίγουρα GLA 35, με 306 ίππους. Η μεγαλύτερη και ισχυρότερη εκδοχή 45 και 45 S παραμένει άγνωστο αν θα επιλεγεί, όμως ένα μικρομεσαίο SUV 422 ίππων θα έβρισκε πολλούς αγοραστές.

Get it on Google Play Download on the App Store