Παραγωγή Mercedes A-Class και στην Ουγγαρία

 

Γιορτάζοντας την παραγωγή της νέας Mercedes-Benz A-Class στο εργοστάσιο Kecskemét στην Ουγγαρία το οποίο βρίσκεται 90 χιλιόμετρα μακριά από το νότιο τμήμα της Βουδαπέστης και είναι το πρώτο εργοστάσιο που παράγει την τέταρτη γενιά της A-Class μετά από εκείνο της Γερμανίας.

Δείτε ακόμα: Subaru δια χειρός… Toyota

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα η Mercedes-Benz ξεκίνησε την παραγωγή της καινούριας A-Class στο εργοστάσιο στο Rastatt της Γερμανίας. Εκτός από τα δύο προαναφέροντα εργοστάσια το αυτοκίνητο θα συναρμολογηθεί επίσης στη Φιλανδία από τον τοπικό εταίρο της Mercedes, Valmet Automotive στην Uusikaupunki.

Η μονάδα Kecskemét, απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους και παρήγαγε περισσότερα από 190.000 αυτοκίνητα πέρυσι. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής που κύλησε από τη γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο ήταν η B-Class το 2012, ακολουθούμενη ένα χρόνο αργότερα από την CLA και στη συνέχεια το 2015 από την CLA Shooting Brake.  Εκτός της νέας πεντάθυρης A-Class είναι δεδομένο ότι η Mercedes-Benz θα κατασκευάσει μια πλειάδα νέων αυτοκινήτων βασισμένη σε αυτή όπως η νέα Sedan εκδοχή της, η νέα GLA καθώς και το μελλοντικό crossover GLB.

Διαβάστε επίσης: Τα νέα οχήματα της Ολυμπίας Οδού

Παράλληλα και με αφορμή την εκκίνηση της παραγωγής στο ουγγρικό εργοστάσιο, οι μαθητευόμενοι από το προαναφερθέν εργοστάσιο της Rastatt δημιούργησαν ένα μοντέλο τιμονιού χρησιμοποιώντας την εκτύπωση 3D. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα δημιουργία, διότι διαθέτει στο κέντρο μια οθόνη στην οποία οι εργάτες της Mercedes-Benz μπορούν να φορτώσουν μηνύματα για το επόμενο εργοστάσιο.

Get it on Google Play Download on the App Store