Αυτό το παλιό MINI είναι… ολοκαίνουργιο

Η MINI παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ένα καινούργιο… παλιό Cooper το οποίο μάλιστα είναι ηλεκτρικό! Ο λόγος που προέβη στην κατασκευή και παρουσίαση ενός ρετρό ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι γιατί θεωρεί πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσει το γεγονός πως ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι έτοιμο το 2019. 

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota RAV4: Και υβριδικό με τρία μοτέρ (+videos)

Το ένα και μοναδικό αυτό MINI Cooper που μας κάνει να νιώθουμε στην θέα του λες και ταξιδέψαμε στο χρόνο, αποτελεί ένα «ζωντανό» teaser για το ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στο τρίθυρο Cooper και θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το ΜΙΝΙ Electric Concept το οποίο είδαμε πέρυσι στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Δυστυχώς η βρετανική μάρκα δεν αναφέρει τεχνικά χαρακτηριστικά ούτε για το ηλεκτροκίνητο που ετοιμάζει, ούτε για το ρετρό που βλέπουμε εδώ. Για το τελευταίο μάλιστα, το μόνο που αναφέρει είναι πως βασίζεται σε ένα παλιό MINI Cooper το οποίο έχει αναπαλαιωθεί προσεκτικά και έχει επιπλέον ειδικά σήματα, λωρίδες, λευκή οροφή και έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το αμάξωμά του.

Διαβάστε επίσης: Πως και γιατί χάνει ιπποδύναμη ο κινητήρας

Για την ιστορία να πούμε πως το ηλεκτρικό MINI παραγωγής θα κάνει ντεμπούτο το 2019 και η παρουσίασή του θα αποτελέσει μέρος των εορτασμών για τα 60ά γενέθλια της, ενώ η παραγωγή του θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της στο Όξφορντ.

Get it on Google Play Download on the App Store