Γεμάτο τεχνολογία και χρώματα το νέο Nissan LEAF

Η Nissan ανανεώνει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 400.000 πωλήσεων, δίνοντας έμφαση στην παροχή τεχνολογίας και την χρωματική αναβάθμιση.

Το φρεσκαρισμένο LEAF ξεχωρίζει εξωτερικά χάρις στα νέα χρώματα Vivid Blue και Stealth Gray, με το Monarch Orange της κεντρικής φώτο να δεσπόζει. Η σχεδίαση του ηλεκτρικού Nissan κρίθηκε ως επίκαιρη και σύγχρονη από τους υπευθύνους design της εταιρίας, οπότε δεν πήραν το ρίσκο για περισσότερες αλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Οι μπαταρίες του Nissan LEAF ξεπερνούν σε ζωή το ίδιο το αυτοκίνητο!

Στο εσωτερικό, αντίθετα, οι ψηφιακές πινελιές είναι σαφώς περισσότερες ώστε να συνάδει με τον high tech προσανατολισμό του μοντέλου. Η οθόνη αφής των 9 ιντσών είναι νέα, με βελτιωμένα γραφικά και απόκριση στις εντολές του οδηγού, ενώ οι λειτουργίες συνδεσιμότητας επιτρέπουν τον έλεγχο παραμέτρων από το smartphone, όπως το κλείδωμα των θυρών. Η τεχνολογία ProPILOT είναι επίσης αναθεωρημένη, με ταχύτερη απόκριση του ενεργού cruise control στις μεταβολές ταχύτητας, ενώ για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο το σύστημα Intelligent Blind Spot Intervention. Το IBSI παρακολουθεί τα τυφλά σημεία και εφόσον εντοπίσει όχημα, προειδοποιεί ηχητικά και οπτικά τον οδηγό. Αν αυτός, παρόλα αυτά, κινηθεί προς το επερχόμενο όχημα (σε μια αλλαγή λωρίδας, φερ’ ειπείν) το LEAF διορθώνει την πορεία αυτόματα.

Μηχανικά δεν διαφοροποιείται σε σχέση με το απερχόμενο, αποδίδοντας 150 ίππους και 320 Nm ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα, που αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 40 kWh. Η αυτονομία του νέου Nissan Leaf με μια φόρτιση φτάνει τα 378 χιλιόμετρα. Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 7,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 144 χλμ./ώρα.

Οι ίδιες αλλαγές (αισθητικές και τεχνολογικές) αφορούν και την πιο σπορ έκδοση Autech.

Δείτε ακόμα: Τετρακίνητο Nissan LEAF e+ με 680 Nm ροπής

Το ανανεωμένο LEAF ξεκινά στην Ιαπωνία από τα 3.326.400 γεν (27.296 ευρώ), ενώ η έκδοση Autech από τα 4.094.200 γεν (33.592 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store