Το Nissan LEAF Nismo «ηλεκτρίζει» την ατμόσφαιρα (+video)

Οι θιασώτες της τετράτροχης ιαπωνικής κουλτούρας αναγνωρίζουν το όνομα Nismo, χάρις στην παρουσία του σε μοντέλα όπως το GT-R, το 370Ζ, παλιότερα το Skyline και πιο πρόσφατα το Juke. Τώρα προστίθεται και το LEAF στο παλμαρέ του τμήματος «ειδικών αποστολών» της Nissan. Έπειτα από σειρά πρωτοτύπων που παρουσιάστηκαν σε ένα διάστημα 8 ετών, περιλαμβάνοντας και τις δυο γενιές του ηλεκτρικού μοντέλου, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν επιτέλους την έκδοση παραγωγής. Η οποία σχεδιάστηκε για τα μάτια τους μόνο, καθώς είναι διαθέσιμη μόνο στην εγχώρια αγορά. 

Δείτε ακόμα: Το Nissan LEAF τροφοδοτεί με ενέργεια το γήπεδο του Άγιαξ (+video)

Από μηχανικής άποψης, ουδεμία διαφορά εντοπίζεται σε σχέση με το απλό LEAF πέρα από μια επαναπρογραμματισμένη ECU με σκοπό την καλύτερη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Το ηλεκτρικό μοτέρ συνεχίζει να αποδίδει 150 ίππους, με ροπή 320 Nm από τις 0 έως τις 3.238 σ.α.λ., ενώ έχει ανακοινωθεί πως το 2019 θα εφοδιαστέί με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, χάρις σε μια νέα συστοιχία μπαταριών ισχύος 60 kWh. Η παρούσα διάταξη αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 40 kWh. Μια πλήρη φόρτιση ολοκληρώνεται σε 7 ώρες και 30 λεπτά σε Wallbox 6,6 kW, ενώ σε 40 – 60 λεπτά η φόρτιση μπορεί να φτάσει στο 80%.

Εμφανισιακά, όπου είναι και η ουσία για το LEAF Nismo, ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά επιδόσεων (αντί για χαμηλής τριβής), οι νέοι και επιθετικότεροι προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, η διαφοροποιημένη μάσκα, οι πλαϊνές ποδιές και ο διαχύτης. Στο πιο «απειλητικό» παρουσιαστικό του LEAF συνδράμει και η χαμηλωμένη ανάρτηση ενώ δεν λείπουν και τα σήματα Nismo, ώστε να ξεκαθαρίζουν άμεσα τις διαθέσεις του μοντέλου. Η Nissan υποστηρίζει πως το νέο αεροδυναμικό πακέτο αυξάνει την κάθετη δύναμη, δίχως να αλλοιώνει τον συντελεστή οπισθέλκουσας του αμαξώματος (Cd: 0,28).

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Nissan GT-R θα είναι ασύλληπτο

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο τιμόνι με επένδυση Alcantara και δέρμα, μαζί με σπορ πίνακα οργάνων, κόκκινες ραφές στα ημι-μπάκετ καθίσματα, κόκκινο περίγραμμα στους αεραγωγούς και τους διακόπτες για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων, αλλά όχι αγωνιστική πενταλιέρα.

Η Nissan αναφέρει πως το LEAF Nismo απευθύνεται -προς το παρόν- στην ιαπωνική αγορά. Εφόσον όμως οι πωλήσεις παρουσιάσουν τους προβλεπόμενους -ή καλύτερους- δείκτες, δεν αποκλείεται να έρθει και στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store