Οι επιδόσεις του Opel Corsa GSi 1.4 λτ. Turbo 150 PS

Το Opel Corsa GSi είναι γεγονός εδώ και δύο μήνες, καθώς η γερμανική μάρκα το παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο, λίγο μετά την προσθήκη στην γκάμα της, του Opel Insignia GSi. Το Corsa στην έκδοση GSi φέρνει αρκετά στο OPC σε εμφάνιση, ενώ γεφυρώνει το χάσμα στις επιδόσεις που υπήρχε μεταξύ του OPC και των υπόλοιπων εκδόσεών του.

Δείτε ακόμη: Πόσο κάνει το 0-100 χλμ./ώρα το νέο Suzuki Swift Sport;

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει πλέον και η Opel, με την ανακοίνωση των επίσημων επιδόσεων του Corsa GSi. Σύμφωνα με τους Γερμανούς λοιπόν, το μοντέλο τους χρειάζεται 8,9 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα ενώ η τελική του ταχύτητα είναι στα 220 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην επιτάχυνσή του σε κίνηση, για το 80-120 χλμ./ώρα με πέμπτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων χρειάζεται 9,9 δευτερόλεπτα.

Θυμίζουμε πως κάτω από το καπό του το Opel Corsa GSi έχει τούρμπο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.4 λτ. που αποδίδει 150 ίππους και 220 Nm ροπής από τις 3.000 έως και τις 4.500 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Opel η μέση κατανάλωσή του είναι στα 6,2 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει 143 γρ./χλμ. CO2. Το μοτέρ συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Οδηγικά το Opel Corsa GSi υπόσχεται κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά, καθώς δανείζεται το σπορ πλαίσιο του Corsa OPC.

Διαβάστε επίσης: Σε 4 μήνες πωλήθηκαν στην Ελλάδα BMW M αξίας €1,8 εκ.!

Εμφανισιακά, το Opel Corsa GSi, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, ξεχωρίζει από τη μεγάλη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα, το μικρό αεραγωγό στο καπό και τα διακοσμητικά χρωμίου πιο χαμηλά στη θέση των προβολέων ομίχλης. Στο πίσω άκρο υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή οροφής και χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

Get it on Google Play Download on the App Store