Πιο προηγμένο από ποτέ το νέο VW Caddy

Εν όψει Έκθεσης Γενεύης η VW παρουσίασε το νέο Caddy, το οποίο διακρίνεται για φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση και τις τεχνολογίες που προσφέρει.

Βασίζεται σε μια ελαφρώς μεταποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και διατίθεται τόσο ως επαγγελματικό, όσο και ως επιβατικό με 7θέσια διάταξη. Η δεύτερη διαθέτει χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,30 και προσφέρεται με ανέσεις όπως πανοραμική ηλιοροφή (1,4 τετρ. μέτρα), φώτα ημέρας LED, LED στα πίσω φωτιστικά σώματα και keyless start. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Δείτε ακόμα: Ημιαυτόνομο και με υψηλό IQ το νέο VW Passat

H 4η γενιά του μικρότερου van της «ΦαουΒε» εξοπλίζεται με μια σειρά από τεχνολογίες και gadgets. Το εσωτερικό εμφανίζεται πλήρως ανανεωμένο και εναρμονισμένο με τις high tech επιταγές της εποχής, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών και την οθόνη του συστήματος πολυμέσων -σε δυο εκδοχές, 6,5 και 10 ιντσών- να κερδίζουν τις εντυπώσεις στο πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό. Ο οδηγός έχει επίσης στη διάθεσή του ενεργό cruise control, ανίχνευση τυφλού σημείου και Trailer Assist, που συνεργάζεται με το ESP και ενισχύει τη σταθερότητα του συρόμενου. Συνολικά, υπάρχουν διαθέσιμα συνολικά 19 επικουρικά συστήματα ασφαλείας, καθιστώντας το νέο Caddy ως το πιο ασφαλές και τεχνολογικά προηγμένο στην ιστορία του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Ποιος παρκάρει καλύτερα; Το VW ή ο οδηγός; (+video)

Την κίνηση αναλαμβάνουν πετρελαιοκινητήρες τελευταίας τεχνολογίας, με χρήση διπλών SCR και δυο δόσεων ψεκασμού AdBlue ανά κύκλο καύσης. Οι ιπποδυνάμεις των TDI (το δελτίο τύπου της VW δεν αναφέρει ποια μοτέρ είναι) ποικίλουν από 75 έως 122 άλογα, ενώ υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TSI (λογικά ο 1.4) 116 ίππων και ένας κομπρεσοράτος κινητήρας που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο (TGI).

Get it on Google Play Download on the App Store