«Στα πράσα» και με σηκωμένο spoiler η νέα Porsche 911 (+video)

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του σημαντικότερου -και εκ των πιο εμβληματικών στην ιστορία της αυτοκίνησης- μοντέλου της, με ένα «μουλάρι» να απαθανατίζεται σε χαλαρή βόλτα στην autobahn.

Η 992, όπως είναι ο κωδικός της 7ης γενιάς, μένει πιστή στην σχεδιαστική εξέλιξη του μοντέλου που ακολουθεί η γερμανική εταιρία επί 55 συναπτά έτη. Όπως είναι φυσικό το σχήμα δεν παρουσιάζει ρηξικέλευθες αλλαγές, όντας άμεσα αναγνωρίσιμο ως 911. Το εμπρός μέρος παρουσιάζει την τυπική εικόνα των στρόγγυλων φωτιστικών σωμάτων, όπως και το πίσω με τα χαρακτηριστικά μακρόστενα. Με την διαφορά ότι η 992 επαναφέρει έντονα τις αναμνήσεις από την 993, την τελευταία αερόψυκτη και -κατά πολλούς- καλύτερη 911 που έχει υπάρξει.

Δείτε ακόμα: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της νέας Porsche Taycan

Το πίσω μέρος διατρέχεται οριζόντια από μια σειρά κόκκινων LED, στα πρότυπα των Panamera, Macan και Cayenne. Επιρροές από τα άλλα μοντέλα της γκάμας -και συγκεκριμένα την Panamera– αντλεί και το spoiler, το οποίο εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος. Στο συγκεκριμένο πρωτότυπο το τρίτο φως φρένων βρίσκεται πάνω στην αεροτομή, ενώ σε κάποια άλλα κάτω από αυτήν, κάτι που δείχνει πως οι Γερμανοί πειραματίζονται με αυτή την σχεδιαστική λεπτομέρεια.

Στα πιο επουσιώδη, ελάχιστα στοιχεία έχουν διαρρεύσει για τα μηχανικά μέρη. Προφανώς η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει αποκλειστικά boxer μοτέρ, ενδεχομένως συνδυαστικά με ηλεκτρικό κινητήρα σε πιθανή υβριδική έκδοση, ωστόσο χωρητικότητα και αποδόσεις αποτελούν μυστήριο. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον υπάρχοντα 3.0λιτρο εξακύλινδρο twinturbo της 991.2 να συνεχίζει στην 992, ενδεχομένως με αυξημένα νούμερα ιπποδύναμης κατά το πρότυπο της ανανεωμένης Macan. Δηλαδή μια μέση τιμή ανόδου της ισχύος περίπου κατά 40 άλογα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, όλες οι εκδόσεις θα ανέβουν ένα επίπεδο. Δηλαδή η βασική Carrera των 370 ίππων θα φτάσει τα 410 της σημερινής S, η οποία θα ξεπεράσει τους 450 της τωρινής GTS και ούτω καθεξής.

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάστηκε επίσημα η ανανεωμένη Porsche Macan

Ακόμα και το επίσημο ντεμπούτο της είναι άγνωστο, με τις τελευταίες πληροφορίες να το τοποθετούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισίου, στις αρχές Οκτώβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store