Νέο Renault Captur και για πρώτη φορά plug-in υβριδικό (+video)

Η δεύτερη γενιά του compact crossover της Renault είναι εδώ, πιο δυναμικό και τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ.

Το νέο Captur βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και μοιράζεται πολλά κοινά σημείο με το επίσης νέο Clio, όπως μαρτυρά και η σχεδίαση του εμπρός μέρους – ειδικά η διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων. Ο προφυλακτήρας είναι πιο επιθετικός ενώ γενικότερα, το όλον προφίλ του Captur αποπνέει αθλητικότητα και δυναμισμό, με κυρίαρχο στοιχείο τους φαρδείς ώμους στα πίσω φτερά. Εντελώς καινούργιο είναι το μοτίβο των πίσω φωτιστικών σωμάτων, με το γνώριμο σχήμα «C» που μέχρι τώρα συναντούσαμε στα φώτα ημέρας, να δίνει τον τόνο.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Clio: Κινητήρες, επιδόσεις και πότε έρχεται

Η νέα πλατφόρμα επέφερε αύξηση στις διαστάσεις, με το μήκος να κερδίζει 110 χλστ. και να φτάνει συνολικά τα 4.232 χλστ. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών αυξάνεται κατά 17 χλστ., όμως ο πραγματικός κερδισμένος είναι αυτός των αποσκευών, που αποκτά επιπλέον 81 λίτρα, φτάνει τα 536 συνολικά και κοιτάει την κατηγορία από την κορυφή. Για τα μικροαντικείμενα, το Captur προσφέρει 27 λίτρα στην καμπίνα των επιβατών, με πλέον χαρακτηριστικές τις τσέπες στις πόρτες, που μπορούν φιλοξενήσουν από ένα μπουκάλι 1,5 λίτρου.

Το εσωτερικό είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, με την οθόνη στην κεντρική κονσόλα να προσφέρεται σε 7 και 9,3 ίντσες.

Κάτω από το αμάξωμα, τα μεγάλα νέα αφορούν την προσθήκη plug-in υβριδικής έκδοσης. Το σύνολο E-TECH συνδυάζει έναν νέο 1.600άρη κινητήρα με δυο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 9,8 kWh, χαρίζοντας ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 45 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα (μόνο με το ρεύμα). Λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται ακόμα.

Διαβάστε επίσης: Νέο μικρό 7θέσιο Crossover Renault Triber

Κατά τα άλλα, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 3 υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και 2 ντίζελ. Ο 1.000άρης TCe των 100 ίππων και 160 Nm ανοίγει την γκάμα, ακολουθούμενος από τον 1.3 TCe των 130 ίππων/240 Nm ροπής και την κορυφαία μορφή του, με τους 155 ίππους και τα 270 Nm ροπής. Στους πετρελαιοκινητήρες αναλαμβάνει ο 1.5 Blue dCi, σε απόδοση 95 και 115 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, εκτός του 1.0 TCe που έχει 5τάχυτο και το 1.3 TCe 155 που εφοδιάζεται μόνο με το 7άρι διπλού συμπλέκτη DCT. Το τελευταίο προσφέρεται προαιρετικά στο 1.3 TCe 130 και το 1.5 Blue dCi 115.

Get it on Google Play Download on the App Store