Renault Samsung XM3 Inspire: Το Arkana της Κορέας (+video)

Αν σας φαίνεται πως μαζεύτηκαν πολλά άγνωστα ονόματα στον τίτλο, επιτρέψτε μας να αποσαφηνίσουμε: στην Νότιο Κορέα, τα Renault κυκλοφορούν ως «Renault Samsung», από την Renault Samsung Motors. Εκτός από συσκευές πολυμέσων, η διάσημη κορεατική εταιρία κατασκεύαζε οχήματα (φορτηγά συγκεκριμένα) ακόμα και πριν την εξαγορά του αυτοκινητικού παρακλαδιού της από τους Γάλλους. Το Arkana είναι το κουπέ-SUV της Renault, το οποίο εκεί θα κυκλοφορήσει ως XM3.

Δείτε ακόμα: Βασισμένο στο Renault Clio το νέο Mitsubishi Colt;

Οπότε πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα Arkana, αλλά με διαφορετικά σήματα. Κύριο χαρακτηριστικό του αμαξώματος πάντως αποτελεί η έντονη κλίση προς τα πίσω της γραμμής οροφής. Κάτι που του χαρίζει δικαιωματικά και τον όρο κουπέ. Ακόμη ένα από τα χαρακτηριστικά του όμως, που δεν περνούν απαρατήρητα, είναι και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οποία συνδυάζεται με τις ζάντες 19 ιντσών.Ο χρωματικός συνδυασμός του αμαξώματος, είναι η μοναδική διαφορά -πέραν των σημάτων- που εντοπίζει το μάτι.

Διαβάστε επίσης: Renault Alaskan ICE Edition φτιαγμένο για περιπέτειες!

Η Renault είχε προαναγγείλει πως το Arkana θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο μοντέλο, που θα κυκλοφορήσει σε πολλές διαφορετικές αγορές, προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες. Η Samsung (η Renault Samsung, ορθότερα) δηλώνει πως το XM3, που παρουσίασε στην Έκθεση της Σεούλ, είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή και πως το τελικό προϊόν -που θα διαφέρει ελάχιστα σε σχέση με το Inspire- θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά στα τέλη του 2019, με αρχές 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store