«Στα πράσα» το ανανεωμένο Renault Kadjar

To μεσαίο SUV της Renault ετοιμάζεται για το καθιερωμένο φρεσκάρισμα που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στο μέσο του κύκλου παραγωγής, με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες να αποκαλύπτουν -ειδικά στο εσωτερικό- αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το σημερινό μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Με το Renault Kadjar στην Π. Επίδαυρο – Μέθανα – Πόρο (+video)

Το εμπρός μέρος, όπως και το νέο Clio, αναμένεται να υιοθετήσει πολλά από τα στοιχεία του Megane, με κυριότερο την έντονη μάσκα και κάποια παραλλαγή στο σχήμα των φώτων ημέρας. Πίσω, τα φανάρια καλύπτονται τεχνηέντως από το καμουφλάζ όμως κατά πάσα πιθανότητα, θα δούμε και εδώ μια παραλλαγή του σχεδίου από το Megane – με τα φωτιστικά σώματα να εισχωρούν προς το μέσο της πόρτας του πορτμπαγκάζ, αλλά όχι στον βαθμό που το κάνουν στο μικρομεσαίο χάτσμπακ. Γενικά η βασική σχεδιαστική γραμμή του Kadjar δεν θα αλλάξει, κάτι απόλυτα λογικό καθώς αποτελεί ένα από τα πιο κομψά σχήματα στα μεσαία SUV.

Διαβάστε επίσης: «Στα πράσα» το νέο Renault Clio

Σαφώς μεγαλύτερης έκτασης θα είναι οι μετατροπές στα μηχανικά μέρη, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οι νέοι πετρελαιοκινητήρες 1.5 και 2.0 dCi (απόδοσης 120 και 150 ίππων ο πρώτος, 160 και 200 ο δεύτερος), αλλά και ο νέος 1.3 TCe ισχύος 130 και 160 ίππων. Οι επιλογές των κιβωτίων θα εξακολουθήσουν να περιλαμβάνουν το 6τάχυτο χειροκίνητο και  7αρι αυτόματου διπλού συμπλέκτη EDC στα βενζινοκίνητα, με το 6αρι μηχανικό και το επίσης 6τάχυτο EDC για τα dCi.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές περιλαμβάνουν μεγαλύτερη οθόνη αφής και διαφορετικά χειριστήρια για τον αυτόματο κλιματισμό, προκειμένου να δώσουν μια πιο premium αισθητική στον διάκοσμο. Το σύνολο των αλλαγών και την τελική μορφή του Kadjar facelift, θα τις δούμε στα αποκαλυπτήρια του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, τον προσεχή Οκτώβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store