Aυτό είναι το εσωτερικό του Skoda Scala

Aκριβώς μια εβδομάδα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου νέου μικρομεσαίου χάτσμπακ της Skoda, οι Τσέχοι έδωσαν στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες της καμπίνας των επιβατών. Και αν το αυτοκίνητο είναι σε όλους τους τομείς όσο καλό φαίνεται το εσωτερικό του, τότε το VW Golf θα πρέπει από τώρα να αρχίσει τις «ημικρανίες».

Δείτε ακόμα: Η Skoda Octavia RS ήταν (και είναι) το πιο φθηνό οικογενειακό «γκάζι»

Το μοτίβο είναι αρκετά γνώριμο και παραπέμπει εν μέρει στο Polo. Η μορφοποίηση του ταμπλό, η σχεδίαση των αεραγωγών, τα χειριστήρια του κλιματισμού κάτω και η μεγάλη οθόνη αφής 9,2 ιντσών από πάνω τους θυμίζουν το γερμανικό σούπερμινι. Βέβαια εδώ η οθόνη του συστήματος πολυμέσων δεν είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, παρά βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό, με τον προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων δίπλα της.

Μπροστά από το καντράν συναντάμε flat bottom τιμόνι, ενώ παρατηρούμε και τον λεβιέ του DSG. To 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη θα είναι ένα μόνο από τα κιβώτια που θα είναι διαθέσιμα με το Scala, έχοντας στο πλευρό του τόσο 5τάχυτο όσο και 6τάχυτο χειροκίνητο σασμάν. Το εσωτερικό του νέου Skoda έχει να υπερηφανεύεται και για το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας, το οποίο ανέρχεται στα 467 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην θέση τους και τα 1.410 όταν αναδιπλωθούν.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη «γεύση» από το νέο Skoda Scala (+video)

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε την πλήρη γκάμα των 1.0 TSI και 1.5 TSI, αλλά και του 1.5 TDI, με αποδόσεις που ξεκινάνε από τους 90 ίππους και φτάνουν μέχρι τους 150 ίππους. Στο μέλλον αναμένεται και έκδοση -πιθανότατα υβριδική- του 1.5 TSI με 245 ίππους, που θα τοποθετηθεί ευθέως αντιμέτωπη με το Golf GTI και τον υπόλοιπο ανταγωνισμό στην κατηγορία των hot hatches.

Πλήρης αποκάλυψη για τον πονοκέφαλο του Golf σε μια εβδομάδα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store