Η νέα Skoda Octavia RS μας «παίζει τα φώτα» (+video)

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο, η Skoda συνεχίζει να μας tease-άρει για τη νέα Octavia RS iV.

Στο τελευταίο video, πρακτικά βλέπουμε ολόκληρο το αυτοκίνητο να αποκαλύπτεται. Το εμπρός μέρος πλέον είναι ξεκάθαρο, όπως και η διαμόρφωση του πίσω μέρους στη σεντάν έκδοση, με το διακριτικό spoiler που σχηματίζεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Τα LED γραφικά των φωτιστικών σωμάτων, αλλά και οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης αποκαλύπτονται, όπως και τα καθίσματα με μέρος των επενδύσεων του εσωτερικού. Γενικά, παίρνουμε μια πολύ καλή ιδέα της εμφάνισης για την 4η γενιά της κορυφαίας Octavia.

Δείτε ακόμα: 30 νέα μοντέλα από τη Skoda έως το 2022!

Κάτω από το καπό συναντάμε το plug-in υβριδικό σύνολο του VW Golf GTE, με τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα των 150 ίππων να συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 245 ίππους και 400 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG, με τις εκπομπές ρύπων να περιορίζονται περίπου στα 30 γρ.CO2/χλμ. και τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με το ρεύμα να ανέρχεται έως τα 55 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Το Skoda Superb που «σκοτώνει» supercars!

Εκτός της RS, η νέα Octavia θα διαθέτει και άλλη μια plug-in υβριδική έκδοση. Διαθέσιμη στις εκδόσεις Ambition και Style, η απλή υβριδική βερσιόν του τσεχικού μεσαίου αποδίδει 204 ίππους και 350 Nm, από μια de-tuned εκδοχή του συνόλου της RS.

Get it on Google Play Download on the App Store