Πρεμιέρα για το νέο Skoda Rapid Spaceback

 

Μετά τη σεντάν, η Skoda παρουσιάζει τη χάτσμπακ εκδοχή του Rapid 2ης γενιάς που αντλεί επιρροές από το Scala.

Σε αντίθεση με το τετράθυρο, που κυκλοφορεί αποκλειστικά με αυτό τον τύπο αμαξώματος στη Ρωσία, το Spaceback διατίθεται στην αγορά της Κίνας. Η εξάγωνη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα του Scala παίρνουν θέση στο εμπρός μέρος, μαζί με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Ανάλογες αλλαγές συναντάμε και πίσω, με το μοτίβο «L» στα φανάρια και το «Skoda» ανάμεσά τους να εντείνουν την αίσθηση του πλάτους, αλλά και την premium αύρα.

Δείτε ακόμα: Το νέο Skoda Kamiq G-TEC «καίει» 4,5€/100 χλμ.

Στην καμπίνα των επιβατών οι αλλαγές είναι εξίσου εκτεταμένες, με το ταμπλό να θυμίζει έντονα αυτό του μικρομεσαίου χάτσμπακ της φίρμας. Η οθόνη αφής των 6,5 ιντσών πάνω από τους αεραγωγούς (προαιρετικά 8 ιντσών) και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (επίσης μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού) κεντρίζουν τα βλέμματα.

Στο μέτωπο της ασφάλειας, το νέο Rapid διαθέτει το καθιερωμένο πακέτο των συστημάτων αυτόματου φρεναρίσματος, αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, διατήρησης λωρίδας, προειδοποίησης προσέγγισης στο εμπρός όχημα και cruise control (τα περισσότερα στον κατάλογο των έξτρα).

Oι διαστάσεις του αναμενόμενα είναι πιο συμπαγείς από του σεντάν. Το μήκος φτάνει τα 4.312 χλστ., από 4.515, όμως το μεταξόνιο των 2.603 χλστ. παραμένει αμετάβλητο. Κάτι που δεν ισχύει για την γκάμα κινητήρων.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται η ολοκαίνουργια Skoda Fabia

Στη Ρωσία, κάτω από το καπό παίρνουν θέση 3 κινητήρια σύνολα. Ο ατμοσφαιρικός 1.6 MPI ανοίγει την γκάμα με απόδοση 90 ίππων, ενώ υπάρχει και ισχυρότερη έκδοση 110 ίππων. Στην κορυφή τοποθετείται ο 1.4 TSI των 125 ίππων. Ο MPI συνδυάζεται είτε με 5άρι χειροκίνητο, είτε με 6άρι κλασικό αυτόματο κιβώτιο, σε αντίθεση με τον TSI που εφοδιάζεται αποκλειστικά με το 7άρι DSG διπλού συμπλέκτη. Για την Κίνα και το Spaceback, ωστόσο, οι επιλογές περιορίζονται σε έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό 110 ίππων, συνδυαζόμενος είτε με το 5άρι μηχανικό, είτε με το 6τάχυτο αυτόματο.

Η τιμή του ορίζεται στις 81.000 γουάν, ή περίπου 10.700 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store