Νέα εμφάνιση του καινούργιου Toyota Corolla

Λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου Toyota Corolla που θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου 2018, η ιαπωνική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου μικρομεσαίου μοντέλου της.

Διαβάστε ακόμη: Με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

Να υπενθυμίσουμε ότι η Toyota εγκατέλειψε την ονομασία Auris και έτσι το ολοκαίνουργιο Corolla θα πωλείται με το πολύ γνωστό και δημοφιλές αυτό όνομα εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο και με όλα τα αμαξώματα. Στην Ευρώπη το νέο Corolla θα λανσαριστεί στις αρχές του 2019 και δεν έχει καμία σχεδόν σχέση με το Auris που αντικαθιστά.

Σχεδιαστικά το 5θυρο ειδικά Corolla είναι αρκετά δυναμικό και με σπορτίφ γραμμές, όπως μπορούμε να δούμε από τις νέες φωτογραφίες. Κυρίαρχα αισθητικά του γνωρίσματα αποτελούν τα πολύ αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, ο μεγάλος αεραγωγός στον εμπρός προφυλακτήρα, το σφηνοειδές προφίλ και το έντονα ανάγλυφο πίσω άκρο. Πολύ μοντέρνο είναι και το μινιμάλ εσωτερικό με τα πολύ λίγα χειριστήρια και τη μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Εντυπωσιακά είναι και τα τύπου μπάκετ καθίσματα, τα οποία θυμίζουν περισσότερο σπορ μοντέλο, παρά υβριδικό χάτσμπακ.

Διαβάστε ακόμη: Το Toyota YARIS GRMN ταπεινώνει το VW Polo GTI (+video)

Το νέο Corolla βασίζεται στο καινούργιο πάτωμα την ιαπωνικής μάρκας, το οποίο ονομάζεται TNGA (Toyota New Global Architecture), ενώ για πρώτη φορά διαθέτει και ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Για την κίνησή του θα υπάρχουν μόνο μηχανικά σύνολα βενζίνης, όπως είναι το 1.2 λτ. Turbo με 116 ίππους και τα υβριδικά με τα μοτέρ 1.8 λτ. με συνδυαστική ισχύ 122 ίππων και το νέο 2.0 λτ. με 180 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store