Νέο μικρό Toyota SUV με υβριδική 4κίνηση

Γεμάτη από πρεμιέρες νέων μοντέλων θα είναι η Toyota στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου θα παρατάξει όλα τα καινούργια της μοντέλα, μαζί με το πολυαναμενόμενο μικρό SUV.

Δείτε ακόμη: Ποια Toyota είναι «Made in Japan»;

Το πρώτο B-SUV της ιαπωνικής μάρκας θα αποκαλυφθεί στις 4 Μαρτίου και θα συνδυάζει την αυξημένη απόσταση από το έδαφος με ένα ευφυές σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς και την τελευταία υβριδική τεχνολογία της Toyota. Το λογότυπο AWD-i μαρτυρά πως το σύστημα τετρακίνησης θα είναι ανάλογης φιλοσοφίας και τεχνολογίας με εκείνο του RAV4. Αυτό σημαίνει ότι η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα θα γίνεται μέσω ηλεκτροκινητήρα.

Δείτε ακόμη: 0-190 με Toyota Corolla 2.0 λτ. Hybrid 180 PS (+video)

Το νέο B-SUV της Toyota θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B και θα παράγεται στο εργοστάσιο της Γαλλίας, μαζί με το Yaris. Όπως είχαμε δει παλαιότερα από το σκίτσο και τώρα από αυτή την εικόνα, το αυτοκίνητο θα έχει αρκετά αιχμηρό, με σπορτίφ προφίλ, έντονες ακμές και τελείωμα τύπου κουπέ. Σε σχέση με το νέο Yaris θα είναι πολύ διαφορετικό, όπως είχε άλλωστε δηλώσει και ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe. Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «δεν είναι μόνο ένα Yaris με προσθήκες στο αμάξωμα και πιο ψηλή ανάρτηση, αλλά ένα εντελώς νέο και ξεχωριστό μοντέλο B-SUV με ένα συμπαγές, δυναμικό ντιζάιν και προσωπικότητα».

Δείτε ακόμη: Έρχεται Toyota GR Corolla με τουλάχιστον 250 ίππους!

Μαζί με το νέο μικρό SUV, η Toyota θα πραγματοποιήσει τις Ευρωπαϊκές πρεμιέρες των νέων Yaris, RAV4 Plug-in Hybrid, Mirai, GR Yaris και της νέας GR Supra 2.0.

Get it on Google Play Download on the App Store