Περιπετειώδες Toyota RAV4 Adventure Gear Concept

Η 46η έκθεση του Τόκιο θα ανοίξει τις πύλες της στις 10 Ιανουαρίου κι εκεί η Toyota θα παρουσιάσει ένα… περιπετειώδες πρωτότυπο. Το όνομα αυτού είναι Toyota RAV4 Adventure Gear Concept, το οποίο θα ξεχωρίζει με τον έντονα off-road χαρακτήρα του.

Δείτε ακόμα: Νέο Toyota RAV4 με πολύ άγριες διαθέσεις (+video)

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota, το RAV4 ξεχωρίζει με το έντονο παρουσιαστικό του, όπου περίοπτη θέση έχουν τα off road ελαστικά. Επίσης, το μάτι πέφτει στις κίτρινες λεπτομέρειες στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και στις εμπρός και πίσω κολόνες. Στο κατώτερο μέρος του μάλιστα υπάρχει μια αλουμινένια ποδιά για ενισχυμένη προστασία, ενώ η μάσκα είναι μεγαλύτερη και αναγράφεται με μεγάλα γράμματα το όνομα της εταιρείας. Στην οροφή ξεχωρίζουν οι ράγες, όμως προς το παρόν δεν έχουμε εικόνα για το οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου. Πληροφορίες λένε πως θα ενσωματώνεται σκάλα για εύκολη πρόσβαση στην οροφή.

Το πρωτότυπο RAV4 Adventure Gear αναπτύχθηκε από την Toyota Industries Corporation, η οποία κατασκευάζει μηχανήματα και περονοφόρα οχήματα και είναι αυτή που παράγει το RAV4 στο εργοστάσιο Nagakusa της μάρκας.

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει η Toyota Celica; (+video)

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η ιαπωνική εταιρεία δεν είχε κάνει γνωστό αν πρόκειται να βάλει στην παραγωγή το συγκεκριμένο μοντέλο. Βλέπετε στο Σαλόνι του Λος Άντζελες η Toyota μας σύστησε το νέο plug-in υβριδικό RAV4 Prime (το κόκκινο μοντέλο στις φωτογραφίες). Το νέο μοντέλο κινείται από έναν κινητήρα 2.5 λίτρων, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου, ενσωματωμένη στο δάπεδο. Συνδυαστικά παράγει 306 ίππους, με την μέση κατανάλωση σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία να μην ξεπερνά τα 2,6 λίτρα/100 χλμ., ενώ μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 63 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store