Mε εμπρός χώρο αποσκευών το ηλεκτρικό Volvo XC40 (+videos)

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Volvo XC40 θα παρουσιαστεί στις 16 Οκτωβρίου, όπου μέχρι τότε η σουηδική μάρκα φροντίζει να μας δίνει λίγο, λίγο περισσότερα στοιχεία για το νέο της μοντέλο.

Το νέο ηλεκτρικό XC40 έχει σαφή έμπνευση από το 40.1 concept που είχε παρουσιαστεί το 2016, με τον εξωτερικό σχεδιασμό του να φέρει εξαιρετικά μικρές αλλαγές συγκριτικά με τις εκδόσεις του XC40 με θερμικό κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Νέο Volvo S60 με 405 hp και 1,9 λτ. κατανάλωση!

Σαφώς και οι σχεδιαστές της Volvo, πέρα από ότι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, έχουν δώσει αμέριστη προσοχή στον τομέα της ασφάλειας, κάτι που δήλωσε άλλωστε κι η Malin Ekholm, επικεφαλής του τμήματος Ασφάλειας στη Volvo Cars: «Το πλήρως ηλεκτρικό XC40 θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχουμε κατασκευάσει ποτέ».

Σχεδιαστικά τώρα, στο εμπρόσθιο τμήμα κι από τη στιγμή που δεν συντρέχει λόγος ψύξης του κινητήρα, οι γρίλιες της μάσκας έχουν αντικατασταθεί με ένα πάνελ στο ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο αμάξωμα, πίσω από το οποίο έχουν τοποθετηθεί όλοι οι αισθητήρες ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) της Volvo. Όμως η ειδοποιός διαφορά, είναι ο πρόσθετος χώρος αποσκευών που έχει δημιουργηθεί στο εμπρός μέρος μιας και δεν υπάρχει πλέον θερμικός κινητήρας. Σύμφωνα με τη Volvo, η χωρητικότητα του… εμπρός χώρου αποσκευών θα αγγίζει τα 30 λίτρα.

Διαβάστε επίσης: Με το Volvo XC40 T4 AWD R-Design στο Ναύπλιο

Οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από 8 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα, ενώ στο πλαίσιο της εξατομίκευσης θα μπορούν να τα συνδυάσουν με μαύρη οροφή. Τέλος κι αποκλειστικά για το ηλεκτρικό XC40, θα προσφέρονται δύο διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες, σε διάσταση 19 και 20 ιντσών, ενώ κι ο ηλεκτρικός πίνακας οργάνων θα έχει διαφορετικά γραφικά!

Για περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό Volvo, υπομονή μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Get it on Google Play Download on the App Store